Uutiset

Vanhanen: Halosen aktiivisuus
palvelee Suomen etuja

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ei yhdy Evan johtajan Risto E.J. Penttilän arvioon presidentin roolista kansainvälisissä tehtävissä. Vanhasen mukaan presidentti Tarja Halosen toiminta esimerkiksi Kansainvälisen työjärjestön ILO:n globalisaation sosiaalisia ulottuvuuksia pohtineessa työryhmässä palveli erittäin hyvin myös Suomen ulkopolitiikkaa ja Suomen mainetta maailmalla.

Penttilän mielestä presidentin harrastama "maailmanparantaminen" ei edistä hänen kykyään toimia Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajana ja puolustusvoimien ylipäällikkönä.

- En allekirjoita Penttilän perusväitettä. Keskustelua saa totta kai käydä, Vanhanen sanoi STT:lle sunnuntaina Jyväskylässä keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä.

Hän muistutti, että presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Suomen ulkopoliittiseen toimintaan kuuluu Vanhasen mukaan myös aktiivisuus maailmalla erilaisessa humanitaarisessa ja ihmisoikeustyössä, joissa presidentti Halonen on ollut näkyvästi mukana. Se on Suomen etujen mukaista ja vahvistaa Suomen kansainvälispoliittista asemaa.