Uutiset

Sadattuhannet marssivat abortin puolesta USA:ssa

Washington,
(STT-AFP-DPA)

Sadattuhannet ihmiset ovat marssineet Washingtonissa osoittaakseen mieltään aborttioikeuksien puolesta. Amerikkalaisten lisäksi suurmielenosoitukseen osallistui abortin kannattajia 50 eri maasta.

Mielenosoittajia oli marssin alkaessa arviolta puoli miljoonaa, valtaosa heistä naisia. Järjestäjät olivat sanoneet odottavansa paikalle jopa 750 000:ta marssijaa.

Presidentti George W. Bushin hallinto on evännyt avun kansainvälisiltä järjestöiltä, jotka tarjoavat aborttipalveluja. Bush itse on tunnettu abortin vastustaja.

- Jos hallitus vie naisilta mahdollisuuden turvallisiin, laillisiin abortteihin - tietäen että jos nainen tarvitsee abortin, hän joka tapauksessa saa sen - silloin se kannustaa naisia tapattamaan itsensä, sanoi näyttelijä Whoopi Goldberg, yksi tilaisuuden järjestäjistä.

Yhdysvaltain perhesuunnittelujärjestön (PPFA) puheenjohtajan Gloria Feldtin mukaan Bushin hallinto ei voi jättää mielenosoittajien viestiä huomioimatta.

- Tänään viestimme lähtee voimakkaana ja selvänä: lisääntymisoikeudet ovat ihmisoikeuksia eikä niitä voi sivuuttaa, Feldt sanoi.