Uutiset

Keski-ikäiset naiset innostuneet lintuharrastuksesta

Helsinki,
(STT)

Lintuharrastuksen suosio on isossa kasvussa Suomessa. Nykyisin suurin ryhmä uusia harrastajia ovat keski-ikäiset naiset. - Tämä on ihan uutta, hämmästelee tunnettu lintuasiantuntija ja biologi Lasse J. Laine.

Kun Laine aloitti harrastuksensa 1960-luvun alussa, oli se koulupoikien hommaa; tyttöjä ja naisia ei tämän harrastuksen parissa näkynyt missään.

- Lintuja käy nyt kiikaroimassa myös nuoria alle kaksikymppisiä tyttökavereita keskenään, ja heillä on viimeisen päälle kaukoputket ja kunnon kiikarit. Varttuneemmat käyvät usein aviopareittain retkellä.

- Kova työtahti vaatii vastapainoa, johon luonto antaa hyvän mahdollisuuden, pohtii Lasse Laine.

Tunnettu luontokirjojen ja lehtiartikkelien tekijä on kirjoittanut uuden Lintuharrastajan opas -nimisen kirjan, jonka auttaa luonnonystävää saamaan harrastuksestaan mahdollisimman paljon iloa.

Kirja on Laineen mukaan laajin tämän alan kirja, mitä koskaan Suomessa on tehty. Suurin osa siitä koostuu lajintuntemuksesta, kaksi muuta isompaa osiota ovat lintujen pesiminen ja muutto. Runsaasti kuvitetussa ja Otavan julkaisemassa kirjassa on lisäksi paljon muuta lintuharrastukseen liittyvää.