Uutiset

Pienpuolueilla eri linjat
EU-perustuslaista

Perussuomalaiset vaativat, että tekeillä oleva EU:n perustuslaki alistetaan Suomessa kansanäänestykseen. Puolueen valtuusto hyväksyi EU-vaaliohjelman kokouksessaan lauantaina Helsingissä.

Perussuomalaiset on tässä astetta jyrkemmällä linjalla kuin vaaliliittokumppaninsa kristillisdemokraatit, joka tahollaan otti kantaa samaan asiaan myös lauantaina.

Kristillisdemokraattien mielestä EU:n perustuslaista pitää käydä Suomessa kunnon keskustelu. Jos sen jälkeen on aihetta, niin sitten tulee järjestää sitova kansanäänestys ehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Kolmen kansanedustajan perussuomalaiset-puolue on asettanut EU-vaaleihin vain viisi ehdokasta. Kristillisdemokraatit täyttävät yhteisen vaaliliiton muut 15 paikkaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis taivutteli omaa puolueväkeään nielemään sen, että suunnitelma EU:n yhteisestä puolustuksesta ja puolustusliitosta tulee muodossa tai toisessa vielä eteen. Kalliksen mielestä kaikille EU-maille avoimesta puolustusliitosta ei olisi Suomelle haittaa, mutta kyllä keino lisätä omaa turvallisuutta tilanteen niin vaatiessa.