Uutiset

Pienpuolueilla eri linjat EU-perustuslaista

Helsinki,
(STT)

Perussuomalaiset vaativat, että tekeillä oleva EU:n perustuslaki alistetaan Suomessa kansanäänestykseen. Puolueen valtuusto hyväksyi EU-vaaliohjelman tänään kokouksessaan Helsingissä.

Perussuomalaiset on tässä astetta jyrkemmällä linjalla kuin vaaliliittokumppaninsa kristillisdemokraatit, joka tahollaan otti tänään kantaa samaan asiaan.

Kristillisdemokraattien mielestä EU:n perustuslaista pitää käydä Suomessa kunnon keskustelu ja jos sen jälkeen on aihetta sitova kansanäänestys ehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Kolmen kansanedustajan perussuomalaiset-puolue on asettanut EU-vaaleihin vain viisi ehdokasta. Kristillisdemokraatit täyttävät yhteisen vaaliliiton muut 15 paikkaa.

Perussuomalaisten vaaliohjelmasta henkii epäluulo ja kriittisyys: liittovaltiokehitystä ehkäistävä, päätöksentekoon avoimuutta, suomalaisen maaseudun elinvoima turvattava, väärinkäytökset kuriin.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis puolestaan taivutteli omaa puolueväkeään nielemään sen, että suunnitelma EU:n yhteisestä puolustuksesta tulee muodossa tai toisessa vielä eteen.