Uutiset

Pohjois-Korea myönsi junaräjähdyksen virallisesti

Seoul,
(STT-AFP)

Pohjois-Korea on myöntänyt julkisesti, että maan pohjoisosassa sattui torstaina vakava räjähdysonnettomuus. Maan virallinen uutistoimisto KCNA kertoi varhain tänään Suomen aikaa, että räjähdys johtui huolimattomuudesta junavaunuja siirrettäessä.

- Räjähdys sattui Rjongchonin rautatieasemalla Pohjois-Phjonganin maakunnassa 22. huhtikuuta johtuen huolimattomuuden aiheuttamasta sähkökontaktista, kun ammoniumnitraattilannoitteilla lastattuja junavaunuja ja säiliövaunuja oltiin siirtämässä sivuraiteelle, uutistoimisto kertoi.

- Tähänastiset tutkimukset osoittavat, että vahingot ovat hyvin vakavia, KCNA jatkoi.

Paikallisviranomaisten mukaan turma on vaatinut ainakin 154 ihmisen hengen. Loukkaantuneita on noin 1 300. Räjähdys tuhosi 1 800 eri kokoista rakennusta ja vaurioitti tuhansia. Viiden ihmisen kerrottiin olevan kateissa.

Naapurimaat ovat tänään vastanneet Pohjois-Korean avunpyyntöön. Etelä-Korea ja Kiina ilmoittivat antavansa noin miljoonan dollarin (840 000 euron) edestä apua kumpikin. Venäjä valmistautui puolestaan lähettämään lentokoneellisen lääkkeitä ja telttoja turma-alueelle.