Talous

Osavuositulokset
toivat puhtia

Helsinki (Startel)

Helsingin pörssin nousuvauhti hidastui kaupankäynnin loppumetreillä. Nokian vetoavulla yleisindeksi päätyi kuitenkin plussalle. Eräiden arvioiden mukaan Nokia sai puhtia Ericssonin hyvästä tuloksesta. Monet osavuosituloksensa julkistaneet yhtiöt päätyivät selkeään nousuun. Nordic Aluminium nousi reilut kuusi prosenttia ja Ponsse päätti lähes kahdeksan prosenttia plussalle.

Hex-yleisindeksi nousi 0,2 prosenttia 6 050 pisteeseen, kun taas painorajoitettu portfolioindeksi laski 0,1 prosenttia. Toimialojen kehitys oli laskuvoittoista. Vaihtoa kertyi 619 miljoonaa euroa.

Markkinoilla Ericssonin tulos puhutti.

- Jos verkoissa menee hyvin, on se positiivista Nokiankin kannalta, sillä Nokialla on myös verkkotoimintaa. Toisaalta kolikon kääntöpuoli on se, että jos Ericssonin matkapuhelinliiketoiminta sujuu hyvin, tarkoittaa se, että Nokialla on tässä liiketoiminnassa vaikeampaa, eräs meklari totesi.

Nokia nousi 0,6 prosenttia 12,78 euroon. Ericsson yllätti tänään markkinat odotettua paremmalla alkuvuoden tuloksella. Myös kannattavuus, liikevaihto sekä loppuvuoden markkinanäkymät ylittivät analyytikoiden odotukset.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Opstockin analyytikko Hannu Rauhala piti erityisen positiivisena sitä, että Ericsson nosti arviotaan verkkomarkkinoiden kasvusta tänä vuonna.

- Ericssonin markkinanäkymät todistavat sen, että verkkomarkkinat kasvavat. Tämä on linjassa myös Nokian omien arvioiden kanssa, Rauhala kertoi. Nokian verkkoliiketoiminnan osuus on noin 20 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

Vaihtokärjessä keikkuvan Pohjolan kurssi tuli alas 68 prosenttia, sillä osakepääomaa korotettiin rahastoannilla osakemäärän kolminkertaistamiseksi. Osakkeenomistajat saivat annissa yhtä osaketta kohti kaksi uutta. Pohjolasta irtosi tänään myös osinko. Kurssi päätyi 8,17 euroon. Myös HK Ruokatalon osakkeesta irtosi osinko.

Metsän vahva veto taittui viimeisen kaupankäyntitunnin aikana. UPM laski 0,1 prosenttia 15,96 euroon. Stora Enson R-osake sen sijaan ponnisti 1,0 prosenttia ylemmäksi 11,25 euroon.

Metsäkonevalmistaja Ponssen tulos kaksinkertaistui viiteen miljoonaan euroon alkuvuonna. Myös liikevaihto paisui viennin ja hyvän kotimaisen kysynnän myötä. Ponssen osakekurssi pomppasi 7,8 prosenttia 21,00 euroon.