Uutiset

Eurooppa-tiedotusta
Turussa jo 10 vuotta

TS/Jane Iltanen<br />Aluetiedottaja Juhana Tuomola (vas.), Pirjo Aarre-Ahtio ja Mervi Krusberg joivat Eurooppa-tiedotuksen kymmenvuotiskahvit perjantaina.
TS/Jane Iltanen
Aluetiedottaja Juhana Tuomola (vas.), Pirjo Aarre-Ahtio ja Mervi Krusberg joivat Eurooppa-tiedotuksen kymmenvuotiskahvit perjantaina.

ARI NIEMI

Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen toimipiste on jakanut Turussa Euroopan unionia koskevaa tietoa kymmenen vuotta. Toimipiste on sijainnut lähes koko ajan Turun pääkirjaston yläkerrassa.

- Aika moni muistaa kuitenkin parhaiten Kultatalon pisteemme EU-jäsenyyskeskustelun ajalta, sanoo Varsinais-Suomen Eurooppa-tiedotuksen aluetiedottaja Juhana Tuomola.

Lähestyvien eurovaalien alla Eurooppa-tiedotus ja Turun kaupunginkirjasto perustavat pääkirjastoon vaalitietopisteen. Tuomolan mukaan vaalipisteessä on parlamenttimateriaalin lisäksi tarjolla pääsy vaalikoneisiin.

Kymmenen vuoden jaksolle on mahtunut useita tiedontarvepiikkejä. Sellaisia ovat olleet jäsenyyskansanäänestyksen lisäksi vuosien 1996 ja 1999 parlamenttivaalit, Suomen EU-puheenjohtajuus, euron käyttöönotto ja tänä vuonna laajentuminen ja alkava vaalitaisto.

- Mielenkiintoa vaaleihin näyttää olevan nyt enemmän kuin viisi vuotta sitten, Tuomola toteaa.