Uutiset

Al-Sadr uhkaa itsemurhaiskuilla

Kufa,
(STT-AFP)

Irakilainen shiiajohtaja Moqtada al-Sadr uhkaa miehitysjoukkoja itsemurhaiskuilla, jos Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot tunkeutuvat shiialaisten pyhiin kaupunkeihin.

- Jos meidän on pakko puolustaa kaupunkejamme, turvaudumme itsemurhaoperaatioihin ja muutumme ihmisaikapommeiksi, jotka räjähtävät heidän kasvoilleen, al-Sadr sanoi rukoustilaisuudessa Kufassa, joka sijaitsee pyhän Najafin kaupungin ulkopuolella.

Amerikkalaiset ovat etsintäkuuluttaneet al-Sadrin epäiltynä osallisuudesta shiialaisen kilpailijansa murhaan. Al-Sadr on pysytellyt Kufassa sen jälkeen kun amerikkalaisjoukot aloittivat Najafin piirityksen.

Al-Sadrin mukaan shiiat ovat toistaiseksi pidättäytyneet itsemurhaiskuista. Heillä on kuitenkin al-Sadrin mukaan tarpeeksi välineitä ja niitä, jotka ovat valmiit tekemään itsemurhaiskuja.

Toisessa shiiamuslimien pyhässä kaupungissa Kerbalassa ainakin kymmenen ihmistä haavoittui al-Sadrin kannattajien ja liittoutuman joukkojen välillä. Kerbalan taisteluissa kuoli tänään liittoutumaan kuuluva bulgarialainen sotilas.