Uutiset

HKL ja Suomen Turistiauto yhdistynevät

Helsinki,
(STT)

Helsingin kaupungin liikennelaitosta HKL:ää ja Suomen Turistiauto Oy:tä ollaan yhdistämässä. Yhtiöiden omistaja Helsingin kaupunki on ryhtynyt selvittämään, miten yhdistyminen käytännössä voidaan toteuttaa. Valmista pitäisi tulla kesäkuun loppuun mennessä.

Yhtiöiden taloustilanne on viime vuosina ollut huono. HKL:n liikevaihto viime vuonna oli 58,1 miljoonaa euroa ja Turistiauton 32,2 miljoonaa euroa. Yhtiöt ovat tehneet tappiota noin 2-3 miljoonaa euroa vuodessa. Asiaan on kiinnittänyt huomiota kaupungin tarkastuslautakunta ja myös kaupunginhallitus.

- Nyt joudutaan muun muassa pohtimaan, pystytäänkö toimimaan pienemmällä henkilökunnalla. Periaatteet ovat kuitenkin selkeät, miten henkilökunnan kanssa menetellään. Katsomme, onko henkilöstöä mahdollista siirtää muualle kaupunkiorganisaatioon, kertoo Helsingin rahoitusjohtaja Tapio Korhonen.

Molemmat yhtiöt liikennöivät sekä Helsingin alueella että myös seutuliikenteessä. HKL:llä on henkilöstöä vähän yli tuhat henkeä ja busseja 455. Turistiautolla henkilökunnan määrä jää 530:een ja busseja on 260.