Uutiset

Tuli riehui Bangkokin slummissa

Bangkok,
(STT-Reuters-AFP)

Bangkokin keskustassa syttyi varhain aamulla suurpalo, joka tuhosi lähes kaikki Tungmahamekin slummialueen seitsemisensataa hökkeliä. Vaikka tuhkatiheään asuttu slummi paloi lähes maan tasalle, ei viranomaisille iltaan mennessä ollut tullut tietoja kuolleista tai loukkaantuneista.

- Tulipalo kosketti noin 600 perhettä slummialueella sekä 48 perhettä poliisin asuntoloissa. Tämä tarkoittaa, että 3 000 - 4 000 ihmistä on jäänyt kodittomiksi, kertoi poliisikomentaja Phanurat Meepien uutistoimisto AFP:lle. Tungmahamekin alueella oli noin 7 000 asukasta.

Palopaikka sijaitsee lähellä Australian ja Saksan lähetystöjä sekä lukuisia loistohotelleja. Myös Yhdysvaltain armeija esikunta on palopaikan lähellä.

Useat paloautot saapuivat paikalle, missä epätoivoiset asukkaat raahasivat tavaroita kodeistaan suojaan liekeiltä. Silminnäkijöiden mukaan paikalliset asukkaat yrittivät tukahduttaa liekkejä yhdessä lukuisten vapaaehtoisten kanssa.

Slummien hökkelit paloivat räjähdysmäisesti, koska Bangkokissa ei ole satanut kuukausiin. Kyseessä oli tiettävästi pahin tulipalo pääkaupungissa 17 vuoteen.