Talous

Lundmark lähtee Hackmanilta

Hackmanin toimitusjohtaja Pekka Lundmark jättää yhtiön. Lundmark ja Hackmanin uudet omistajat sopivat erosta perjantaina, kertoi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Angelo Viglione Hackmanin antamassa pörssitiedotteessa.

Hackmanin uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Michael Ramm-Schmidt . Hän jatkaa myös nykyisessä tehtävässään Hackman Metoksen toimitusjohtajana.

Lundmark erosi myös tehtävästään hallituksen puheenjohtajana Hackman Metoksessa, Iittalassa, Provacossa ja Hackman Kiinteistöissä. Hallituksen puheenjohtajaksi edellä mainittuihin yhtiöihin nimitettiin perjantaina Angelo Viglione. Muilta osin mainittujen yhtiöiden hallitusten kokoonpano pysyy ennallaan.

Italialaisen Ali Groupin suomalainen tytäryhtiö Alifin omistaa julkisen ostotarjouksen jälkeen yli 90 prosenttia Hackmanista. Uusi omistaja yhdistää Ali Groupin ja Metoksen. Hackman on määrä vetää pois pörssistä mahdollisimman pian.

Iittalasta kaupat ehkä jo kesään mennessä

Perjantaina yhtiö myös tarkensi suunnitelmiaan Iittalan myynnistä. Viglione kertoi Ylen tv-uutisille antamassaan haastattelussa, että Iittala laitetaan myyntiin ensi viikolla.

Viglionen mukaan kaupat yritetään saada tehdyksi kesään mennessä. Viglione odottaa Iittalasta 10-15:tä tarjousta.

Toimitusjohtajan paikalta eronnut Lundmark ei halunnut perjantaina kommentoida, onko hän kiinnostunut Iittalasta. Julkisuudessa on spekuloitu yhtiön toimivaa johtoa yhdeksi Iittalan ostajaehdokkaaksi.

- En haluaisi kommentoida yksityiskohtia Iittalasta omalta osaltani. Asia on täysin Ali Groupin päätettävissä, Lundmark sanoi tv-uutisille.

Lundmark ei kuitenkaan halunnut sulkea Iittalan ostoa pois vaihtoehtojen joukosta.