Uutiset

Maalaistentaloon
tulee uudenlainen halpahotelli

TS/Timo Jerkku<br />Turku, Lounais-Suomen maalaistentalo, Humalistonkadun puoleinen julkisivu
TS/Timo Jerkku
Turku, Lounais-Suomen maalaistentalo, Humalistonkadun puoleinen julkisivu

HANNU MIETTUNEN

Turun peruskorjattavaan Maalaistentaloon on tulossa uudenlainen ns. budjettihotelli. Asialla on valtakunnalliseksi ketjuksi aikova Omena Hotellit Oy.

Halpahotellin liikeidea poikkeaa melkoisesti perinteisestä.Vastaanottohenkilökuntaa ei ole. Asiakas varaa huoneen yleensä internetistä ja maksaa sen etukäteen. Sen jälkeen hän saa esimerkiksi sähköpostilla numerokoodin, jolla hotellin ja huoneen ovet saa auki.

Vaihtuva koodi on voimassa vain sen ajan, josta on maksettu. Aamiaista palveluun ei kuulu.

Huoneen hinta on aina sama riippumatta siitä, majoittuuko sinne yksi vai useampia henkilöitä.

Hotellin koko pienenee. Huoneita on nykyisten 130:n sijasta vain 75.

Puutarhakadun ja Humalistonkadun kulmassa sijaitseva Maalaistentalo joutui joulukuussa lähes puolentoista vuoden remonttiin. Alvar Aallon 1928 suunnittelema rakennus kunnostetaan ja palautetaan lähemmäs alkuperäistä asuaan.

Julkisivu ei muutu. Vain katolle jälkikäteen tehdyt syvennykset poistetaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mehiläiseltä hoivaa jopa miljoonilla

Huhtikuussa 2005 avattavaan taloon tulee hotellin ja liiketilojen lisäksi yksityisasuntoja, yksityissairaalaketju Mehiläisen pyörittämä vanhusten hoivakoti sekä mahdollisesti hoiva-asuntoja.

Mehiläisen 28-paikkainen hoivakoti pyrkii myymään palvelujaan sekä yksityispotilaille että kunnille. Turun kaupunki on jo päättänyt ostaa hoivahoitoa.

Sitovia sopimuksia potilaiden määristä ei kuitenkaan ole. Turun terveystoimen johtaja Markku Suokas arvioi luvuksi "0-20". Mehiläinen on varautunut ottamaan 10-15 potilasta.

Palvelun vuorokausihinnaksi tuli tarjouskilpailussa keskimäärin 135 euroa potilaalta. Kokonaissummaksi tulisi siis puolesta miljoonasta miljoonaan euroa vuodessa. Vuosien mittaan puhutaan siis miljoonista. Kaikki paikat eivät tosin välttämättä ole käytössä koko aikaa

Mehiläisen tavoitteena on saada asiakkaiksi myöhemmin myös muita Turun seudun kuntia.

Kolmannes talosta myyty Palmbergille

Remontin kokonaishinnaksi on arvioitu noin 10 miljoonaa euroa. Maalaistentalon tähänastiset omistajat Farma Maaseutukeskus ja MTK:n Varsinais-Suomen osasto rahoittavat siitä osan myymällä rakennuksen neljä ylintä kerrosta rakennusliike Palmbergille.

Talon saneeraava Palmberg TKU Oy omistaa siitä nyt 34 prosenttia. Omistus hajaantuu, jahka valmiit asunnot myydään. Keskimäärin noin 80 neliön suuruiset huoneistot sijoittuvat talon kadunpuoleisiin osiin. Sisäpihan puolelle jää hotellitiloja,

Lounais-Suomen Maalaistentalo Oy:llä on jo vuokrasopimus sekä Mehiläisen että Omena Hotellien kanssa. Kadunvarren liiketilojen vuokraamisesta vasta neuvotellaan. Näillä näkymin ainakin kulmassa oleva pub-ravintola jatkaa toimintaansa.