Talous

Lounais-Suomessa tuhatkunta työntekijää

PEKKA HAKANEN

Rautaruukki tunnetaan Raahen terästehtaastaan, mutta yhtiö on merkittävä toimija Turun seudulla. Yhtiön palkkalistoilla on lounaisessa Suomessa tuhatkunta työntekijää.

Rautaruukilla on tehtaat Kaarinassa, Halikossa, Taalintehtaalla ja kaksi tehdasta Hangossa.

Hangon Koverharissa Rautaruukilla on terästehdas, joka toimittaa teräsaihioita Taalintehtaalle, jossa teräksestä valssataan lankaa. Halikon tehtaalla Rautaruukki taas valmistaa isojen terässäiliöiden päätyjä. Halikossa on toista sataa työntekijää.

Rautaruukkiin kuuluvan Rannilan tehtaalla Kaarinassa on töissä 70 henkeä ja kesällä määrä nousee noin sataan. Kaarinan tehtaalla valmistetaan rakennustuotteita kuten vesikattoja ja väliseinärankoja.

Naantalissa Rautaruukilla on iso teräspalvelukeskus, jossa on töissä toista sataa työntekijää. Palvelukeskuksessa leikataan ja pätkitään teräkset asiakkaiden haluamaan muotoon. Aiemmin Asva Oy:nä tunnetun teollisuuden terästoimittajan Kaarinan myyntikonttorissa työskentelee 17 henkeä.

Turun seudulla Rautaruukki on ollut muun muassa Masa-Yardsin Turun telakalle ja Uudenkaupungin autotehtaalle teräksen hovituottaja.

Lounaissuomalaisia työskentelee myös Rannilan myyntiorganisaatiossa ja Rautaruukin kuljetusyhtiössä JIT-Trans Oy:ssä.

Lisäksi Rautaruukin toisessa keskuksessa Hämeenlinnan tehtailla Rautaruukilla on toista tuhatta työntekijää.