Uutiset

Lumentulo sekoitti liikennettä Länsi-Euroopassa

Jerusalem,
(STT-DPA-AFP)

Lumentulo ja muutenkin talvinen sää on sekooittanut liikennettä Länsi-Euroopassa. Kymmeniä lentoja jouduttiin perumaan muun muassa Frankfurtissa, Lontoossa ja Brysselissä. Esimerkiksi Kastrupin kentällä Kööpenhaminassa SAS-yhtiö joutui perumaan 53 lentoa.

Brysselin ilmailuviranomaiset varoittivat aamupäivällä, että lisää lentoja voidaan joutua perumaan tai siirtämään, ellei sää parane.

Myös Helsinkiin muun muassa Brysselistä ja Kööpenhaminasta suuntautuneita lentoja jouduttiin perumaan. Finnairin kalustoa peruutukset eivät ainakaan iltaan mennessä olleet koskeneen, myöhästymisiä oli kuitenkin ollut, kerrottiin Helsinki-Vantaan lentoasemalta STT:lle.

Ardennien vuoristossa Belgian eteläosassa laskettelukeskukset sen sijaan saattoivat panna hissit pyörimään 25 sentin paksuiseksi kasvaneen lumipeitteen ansiosta.

Lumi aiheutti ruuhkia myös maanteillä Saksassa. Autoliikennettä jouduttiin rajoittamaan Luxemburgissa ja eri puolilla Ranskaa. Britanniassa liikenne oli koko lailla sekaisin lumen ja liukkauden takia.