Uutiset

Irti Huumeista
-yhdistys
kumosi väitteet
konkurssiin joutumisesta

Irti Huumeista-yhdistyksen toiminnanjohtaja Riitta Toiviainen kumosi keskiviikkona julkisuudessa esitetyt väitteet, joiden mukaan yhdistys olisi ajautunut konkurssiin.

Toiviaisen mukaan uutisella ei ole mitään todellisuuspohjaa ja yhdistys jatkaa normaaliin tapaan toimintaansa sekä vapaaehtoistyöntekijöiden että palkatun henkilöstön voimin.

Helsingin Sanomien keskiviikkona julkaistussa syntymäpäiväjutussa haastateltiin tunnettua huumetyöntekijää Liisa Tallgrenia , joka väitti Irti Huumeista ry:n menneen konkurssiin.

Tallgren perusti 1984 ensimmäisen huumeiden vastaisen yhdistyksen Vapaaksi huumeista ry:n, jonka toiminta on jo loppunut.

Irti Huumeista-yhdistyksen tiedotteen mukaan syksyn 2003 talousvaikeuksista on selvitty. Yhdistys joutui silloin muun muassa lomauttamaan ja vähentämään henkilöstöään.

Perustehtävät kuitenkin hoidettiin alueosastojen vapaaehtoistyöntekijöiden ja perheterapeuttien voimin Helsingin Perhetyönkeskuksessa.

Väärät tiedot voivat haitata työtä

Toiviaisen mukaan selviytyminen vaati kaikilta äärimmäisiä ponnistuksia ja nyt väärät tiedot konkurssista vahingoittavat toimintaa tavalla, jota on vaikea ennakoida.

Irti Huumeista-yhdistyksen tärkein toimintamuoto on arkisin kello 9-15 ja 18-21 toimiva Auttava puhelin, johon muun muassa monet vanhemmat soittavat epäillessään lastensa huumeidenkäyttöä.

Yhdistyksellä on myös ennalta ehkäisevää neuvontatyötä, läheisryhmätoimintaa sekä perhetyötä. Tukihenkilöiden järjestäminen sekä koulutus-ja luennointipalvelut kuuluvat lisäksi yhdistyksen tarjontaan.