Uutiset

Numeropalveluyhtiö
Eniro etsii
toimistotiloja Turusta

HANNU MIETTUNEN

Pohjois-Euroopan suurin numeropalveluyritys Eniro etsii itselleen uusia tiloja Turusta. Yhtenä vaihtoehtona on rakentaa noin 3 500 neliön toimistorakennus Helsingintien ja Ylioppilaskylän väliselle viherkaistaleelle.

Viereen nousee paraikaa Nummenrannaksi ristitty uusi asuinalue. Kuusikerroksinen uudisrakennus sijoittuisi samaan paikkaan, johon aiemmin suunniteltiin peräti yhdeksänkerroksista toimistotornia. Se putosi kuitenkin kaavasta valmistelun aikana.

Eniro on tähyillyt itselleen toimitilaa myös kauempaa Helsingintien varresta eli Kupittaalta. Sielläkin kohteena on kokonainen talo eli toinen paraikaa laajennettavaan Turku High Tech Centeriin suunnitelluista lisäosista.

Nummenrannan toimistotalo on rakennusliike Hartelan, High Tech Center taas rakennusliike Lundenin hanke. Eniro tulisi molemmissa vaihtoehdoissa vain vuokralaiseksi.

Eniro Finlandin toimitusjohtaja Pär Kempe ja talous- ja hallintojohtaja Holger Holm korostavat, että päätöksiä ei ole tehty. Ensisijaisena tarkoituksena ei ole myöskään laajentaa, vaan korvata vanhoja tiloja uusilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kaikki riippuu tietysti myös siitä, miten liiketoimintamme kehittyy, Kempe huomauttaa.

Skandinaviasta Suomeen levittäytynyt Eniro hankki ensimmäisen jalansijansa Turusta. Kaupunkiin on sen peruja jäänyt myös pääkonttoriin liittyvää henkilökuntaa. Varsinaista numeropalvelua pyörittävää henkilöstöä Turussa ei ole. Holmin mukaan rakennushanke ei automaattisesti merkitse myöskään henkilökunnan lisäämistä.

Eniro sai hiljattain julkisuutta, kun sen kilpailija Suomen Numeropalvelu Oy haki sille Turun käräjäoikeudesta yksityishenkilöiden numeronvälitystä koskevan julkaisukiellon.

Väliaikainen turvaamistoimi liittyi yhtiöiden keskinäiseen riitaan, jossa puidaan sekä tietosuojaa että sopimusjuridiikkaa. Juttu on edelleen kesken.

Kämpen ja Holmin mukaan oikeusjutun aikataululla tai lopputuloksella ei ole mitään vaikutusta yhtiön rakennussuunnitelmiin.

Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunta jätti Nummenrannan toimistorakennusta koskevan suunnitelman tiistaina pöydälle. Se on asiassa vain lausunnonantaja, ja varsinaisen päätöksen tekee kiinteistölautakunta.

Kyse on toistaiseksi vasta suunnitteluvarauksesta eli maakauppoja edeltävästä suunnitteluoikeudesta.