Talous

Ymmärrystä
ja sympatiaa
Turun toiveille

TS/Timo Jerkku<br />Irtisanotuille sympatiaa, muttei juuri muuta, tiivistivät ministerivierailun annin luottamusmiehet Tarja Kaskinen, Raimo Kiikko ja Antti Salonen (vas).
TS/Timo Jerkku
Irtisanotuille sympatiaa, muttei juuri muuta, tiivistivät ministerivierailun annin luottamusmiehet Tarja Kaskinen, Raimo Kiikko ja Antti Salonen (vas).

PEKKA HAKANEN

- Pääministeri ei voinut luvata mitään, mutta uskon että käynti lisäsi Vanhasen sympatiaa Turkua kohtaan, Turun kaupunginjohtaja Armas Lahoniitty sanoi pääministeri Vanhasen tiedotustilanteen jälkeen.

Lahoniitty uskoo, että vierailu lisäsi myötätunnon ohella Vanhasen tietoja Turusta. Ilmeisesti jo kevään aikana ministeriöissä tehdään ensimmäisiä alueellistamispäätöksiä ja näissä ratkaisuissa Vanhasen mielipide painaa varmasti.

Kaupunginjohtaja ei halua laittaa omia tavoitteitaan tärkeysjärjestykseen. Jäänmurtajien ja Varustamoliikelaitoksen muun aluskannan ohella Turku haluaisi arktisen tutkimuslaboratorion muuttavan Helsingistä Turkuun. Toivelistalla on myös merivoimien esikunnan ja tutkimuskeskuksen saaminen sekä meri- ja metalliklusterin vahvistaminen.

Lahoniitystä on hyvin valitettavaa, jos ja kun Wärtsilän huippumoderni tehdas lopettaa toimintansa. Kaupunki on panostanut paljon voimavaroja meri- ja metalliklusteriin, ja sama linja jatkuu Wärtsilän päätöksestä huolimatta. Lahoniityn mukaan kaupunki teki kaikkensa, jotta tehdas olisi pysynyt Turussa.

Kaupungin omien panostusten ohella Lahoniitty toivoisi maakaasuputken nopeaa rakentamista Turkuun. Lahoniityn mukaan kaasuputki olisi positiivinen signaali maakunnan elinkeinoelämälle.