Uutiset

Lintuinfluenssa levisi yhä Aasiassa

LK/REUTERS<br />Pakistanilaismies työskenteli kanafarmillaan maanantaina Karachissa. Maan asiantuntijat ilmoittivat, että tauti on marraskuusta lähtien tappanut maassa jopa neljä miljoonaa kanaa.
LK/REUTERS
Pakistanilaismies työskenteli kanafarmillaan maanantaina Karachissa. Maan asiantuntijat ilmoittivat, että tauti on marraskuusta lähtien tappanut maassa jopa neljä miljoonaa kanaa.

Lintuinfluenssavirus jatkoi maanantaina leviämistään Aasiassa. Thaimaassa tauti vaati ensimmäisen ihmisuhrinsa, kun kuusivuotias poika menehtyi lintuinfluenssaan.

Maatalousministeri Somsak Thepsuthinin mukaan tauti on nyt Thaimaassa levinnyt ainakin kymmeneen maakuntaan aiempien kahden sijasta.

Maassa on kuollut tai tapettu jo lähes 11 miljoonaa kanaa. Kanojen lisäksi tauti on levinnyt paikoin myös ankkoihin ja taistelukukkoihin.

Bangkokissa tautiin kuolleen pojan lisäksi viiden muun ihmisen kuolinsyyksi epäillään lintuinfluenssaa, mutta varmuutta asiaan ei ole saatu.

Thaimaa on kutsunut lähialueen maat hätäkokoukseen lintuinfluenssan tiimoilta keskiviikoksi. Pääministeri Thaksin Shinawatra kehotti ihmisiä kuitenkin pysymään rauhallisina.

- Tauti ei tartu helposti ihmisiin. Vain ne, jotka ovat läheisessä kosketuksessa kanoihin, ovat vaarassa, pääministeri muistutti.

Tauti levisi myös Pakistaniin

Kambodzha kertoi maanantaina, että kahden pääkaupungin Phnom Penhin ulkopuolella asuvan lapsen epäillään saaneen lintuinfluenssatartunnan. Samalla maa vetosi kansainvälisen avun puolesta, jotta tauti saataisiin kuriin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pakistanissa asiantuntijat ilmoittivat, että tauti on marraskuusta lähtien tappanut maassa jopa neljä miljoonaa kanaa. Kyseessä on ihmisiä tappanutta virusta lievempi tyyppi.

Indonesiassa tautia on tavattu ainakin 400 maatilalla.

Myöhemmin tällä viikolla selviää, mistä virustyypistä on kysymys.

Laosissa YK:n edustaja kertoi, että tuhansia kanoja on kuollut lintuinfluenssaksi epäiltyyn tautiin. Edustaja kehotti Laosin hallitusta olemaan salailematta mahdollista epidemiaa, jotta ihmisuhreilta vältyttäisiin.

Maailman terveysjärjestön WHO:n edustajan mukaan rokotteen kehittäminen suojelemaan ihmisiä lintuinfluenssalta saattaa kestää jopa puoli vuotta, eikä sitä todennäköisesti saada valmiiksi lopettamaan Aasiassa riehuvaa tautia.