Uutiset

Viron pääministeri: Baltia-ilmiö ei ole ongelma

Vantaa,
(STT)

Viron pääministeri Juhan Parts ei usko, että ns. Baltia-ilmiöstä eli työpaikkojen siirtymisestä Suomesta Viroon tulisi mikään suuri ongelma Suomen ja Viron välillä. Sen sijaan hän uskoo, että maat toteuttavat jo muutaman vuoden päästä yhtäläistä talouspolitiikkaa.

Parts kertoi tunnelmistaan keskusteltuaan maanantaina iltapäivällä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kanssa valtion edustustiloissa Königstedtin kartanossa Vantaalla. Molemmat korostivat, kuinka Viron tuleva jäsenyys EU:ssa luo yhteisiä mahdollisuuksia.

Partsin mukaan kohta yritysten ei välttämättä ole enää edes edullista siirtyä Viroon, sillä työvoiman hinta kallistuu sielläkin.

Parts teki myös selväksi, että Viro aikoo pyrkiä niin pian kuin mahdollista rahaliitto Emuun. Ainoa kielteinen seikka euroalueesta hänen mielestään on, että kruunusta pitää luopua, ja sekin on vain tunneseikka.

Vanhanen lupasi Suomen tukevan Viroa Emu-hankkeessa heti, kun Viro on siihen valmis.

Keskustelujen ja lehdistötilaisuuden jälkeen Vanhanen vieraineen lähti iltapäiväkahville Vanhasten kotiin Nurmijärvelle. Illaksi ohjelmassa oli talviurheilua Espoon Oittaan maisemissa.

Parts aloitti maanantaina kaksipäiväisen Suomen-vierailunsa.