Uutiset

Jyväskylän Agora aloittaa monivuotisen ICT-foorumin

Jyväskylä,
(STT)

Jyväskylän yliopiston Agora Center aloittaa yhteistyössä Jyväskylän Teknologiakeskus Oy:n kanssa ICT-foorumin, johon kutsutaan luennoitsijoiksi tietotekniikka-alan avainhenkilöitä. Foorumissa tapaavat elinkeinoelämän edustajat, yliopiston tutkijat ja opiskelijat.

Agora Centerin johtaja professori Pekka Neittaanmäki kertoi tänään, että vastaavista areenoista on saatu hyviä kokemuksia maailmalla. Jyväskylään perustettua ICT-foorumia on tarkoitus jatkaa useita vuosia.

Luentojen sarjan aloittaa tiistaina TeliaSoneran teknologiajohtaja professori Veikko Hara Tukholmasta. Seuraava luennoitsija helmikuussa on Nokian tutkimuskeskuksen uusi teknologiajohtaja Tero Ojanperä. Keväällä foorumiin on tulossa metsäteollisuuden edustajia kertomaan metsäsektorin tietotekniikkatarpeista.

Professori Neittaanmäki kannattaa Suomen Akatemian tulevan johtaja Raimo Väyrysen julkisuudessa esittämiä näkemyksiä siitä, että Suomeen pitäisi ottaa nykyistä enemmän ulkomaalaisia tutkijoita. Väyrysen mukaan Suomen tutkijoista vuonna 2000 oli ulkomaalaisia 1,6 prosenttia, kun sama keskiarvo EU:ssa oli yli 4 prosenttia.