Uutiset

Kiihtelysvaarassa äänestettiin kuntaliitoksen puolesta

Kiihtelysvaara,
(STT)

Selvä enemmistö kiihtelysvaaralaisista kannatti kuntaliitosta Joensuun kaupungin ja Tuupovaaran kunnan kanssa tänään järjestetyssä neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Kuntaliitosta kannatti 63,3 prosenttia ja sitä vastusti 32,2 prosenttia äänestäneistä. Neljä prosenttia ei ilmaissut kantaansa. Vaalien äänestysprosentti oli 69,6.

Lopullisesti kuntaliitoksesta päättää Kiihtelysvaaran kunnanvaltuusto ensi kuun puolivälissä, mutta käytännössä kansanäänestyksen tulos merkitsee kuntaliitoksen toteutumista vuoden 2005 alusta alkaen, arvioi Kiihtelysvaaran kunnanjohtaja Juhani Rouvinen STT:lle.

- Tämä on selvä merkki äänestäjiltä. Kuntapäättäjät ovat alusta saakka olleet valmistelemassa kuntaliitosta, joten eipä tätä asiaa tarvitse enää miettiä, Rouvinen sanoo.

Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran ja Joensuun yhdistymissopimuksen yksityiskohdat ovat vielä osittain neuvottelematta. Kunnanhallitukset käsittelevät sopimusta 9. helmikuuta. Sopimus menee vielä Kiihtelysvaaran kunnanvaltuuston päätettäväksi. Joensuu ja Tuupovaara hyväksyivät kuntaliitoksen jo marraskuussa suoraan ilman kansanäänestystä.