Uutiset

Yli miljoona suomalaista jättää veroilmoituksen helmikuun alussa

Kaikki kansa on verollepantava, mutta ajat vaihtelevat. Nykyään veroehdotuksen saa 3,1 miljoonaa kansalaista, joita perinteinen veroilmoituksen täyttäminen ei enää koske. Ehdotuksen saajat eivät tee vielä korjauksiaan tai lisäyksiään, vaan ne hoidetaan veroehdotuslomakkeella. Se postitetaan ehdotusmenettelyssä oleville toukokuussa. Täydennykset tehdään viimeistään 21. kesäkuuta.

Veroilmoituksen jättää edelleen 1,6 miljoonaa suomalaista. Heistä suurimmalle osalle eli 1,2 miljoonalle palkansaajalle, eläkeläiselle ja muille henkilökohtaisen tulon saajalle viimeinen jättöpäivä on tänä vuonna 2. helmikuuta. Elinkeinonharjoittajat, joiden tilikausi on päättynyt syyskuun loppuun mennessä, hoitavat veroilmoituksen yhtä aikaa palkansaajien kanssa.

Maa- ja metsätalouden harjoittajat puolisoineen ilmoittavat veroistaan 1. maaliskuuta mennessä. Heitä verohallinnon tilastoissa on 191 000. Kolmannessa aallossa veroilmoituksiaan täyttävät yrittäjät, joiden viimeinen ilmoitusten jättöpäivä aprillina eli 1. 4. 2004. Tällöin odotetaan ilmoitusta 245 000 veronmaksajalta.

Maa- ja metsätalouden harjoittajien sekä yrittäjien määräpäivät pätevät myös heidän puolisojensa veroilmoituksissa. Jos avioparin on jätettävä ilmoitukset eri aikaan, he molemmat voivat noudattaa myöhempää jättöpäivää.