Amerikkalaistenkin ruoassa aivan liian paljon suolaa
Keskiverto amerikkalaiskuluttaja saa ruokavaliostaan liikaa verenpainetta nostavaa suolaa. Ravintotutkijoiden mukaan suositusten mukainen määrä on terveelle aikuiselle 2 400 milligrammaa päivässä eli kukkurallinen teelusikallinen. Amerikkalaiset syövät kuitenkin keskimäärin 4 000 milligrammaa suolaa päivässä. Suurimpana syynä valtaviin suolamääriin ovat amerikkalaisten suosimat valmisruoat, joissa piilee valtava määrä suolaa. Suolan avulla yritetään yleensä kohentaa ruoan makua. Kevyesti suolatussa purkillisessa säilöttyjä tomaatteja on 175 milligrammaa suolaa, normaalisuolaisessa tuotteessa suolaa on kaksinkertainen määrä. Purkkikeitossa saattaa olla 1 500 suolagrammaa. Terveelliseksi merkityssä valmisruokatuotteessa saa olla alle puolet tuosta määrästä Ravintolaruoka on toinen syntipukki: Suositussa kiinalaisessa ruoassa voi olla suolaa kahden päivän tarpeeksi eli 3 150 milligrammaa per annos. Spagetti- ja lihapulla-annoksessa saattaa olla koko päivän annos eli 2 200 milligrammaa suolaa.