Tall Ships Race

Grossherzogin Elisabeth
kiinnittyi laituriin

TS/Arto Takala<br />Grossherzogin Elisabethin miehistöstä 16 on nuoria.
TS/Arto Takala
Grossherzogin Elisabethin miehistöstä 16 on nuoria.

Saksalainen Grossherzogin Elisabeth saapui Turkuun maanantaina aamupäivällä. Alus ei heti kiinnittynyt omalle paikalleen Forum Marinumin tykkivene Karjalan vierelle, vaan jäi Turun linnan edustalle.

Kolmimastoparkki Stad Amsterdamin tullessa kaupunkiin Grossherzogin Elisabethin siirtyy sen viereen. Vuonna 1909 rakennettu Grossherzogin Elisabeth on kokonaispituudeltaan 63,7-metrinen kuunari.

Bremeniläinen 17-vuotias Andreas Reppenhagen hyppäsi maihin laivan kannelta.

- Tämä ei ole ensimmäinen kertani Suomessa. Olin viime vuonna saman laivan kanssa Vaasassa, hän jutteli.

- Nyt menen suihkuun, ja myöhemmin katselen Turkua.

Laivan päällikkö Paul Dahl oli itse ensi kertaa Turussa. Hän kertoi, että laivan 30-henkisestä miehistöstä 16 on nuoria. Elsflethissä satamassa olevan laivan omistaa koululaivayhdistys.

Maanantaina jokirantaan kiinnittyi myös suomalainen Reilun Kaupan kuunari Estelle, joka on tuttu viimevuotisesta Angolan-purjehduksestaan. Stad Amsterdam ei tullut vielä maanantaina, vaan sitä odotetaan Turkuun keskiviikkona.

Tiistaina iltapäivällä purjerivistö tihenee, sillä neljän ison aluksen arvioidaan kiinnittyvän silloin Aurajokivarteen.

Venäläisistä täystakiloidut sisaralukset Mir ja Nadezhda purjehtivat perille yhdessä saksalaisen kolmimastoparkki Aleksander von Humboldtin ja belgialaisen Zenobe Gramme -ketsin kanssa. Vladivostokia kotisatamanaan pitävä Nadezhda on Tall Ships' Race -purjehduksen kaukaisin osanottaja.

Omalle purjehdukselle kohti Tukholmaa lähti hollantilainen Windrose, joka ei enää palaa kisaan.
ANNA KUUSELA, KATJA KUOKKANEN