Saddamin sisäpiiri
Saddam Hussein
Irakin johtajana vuodesta 1979 toiminut Saddam Hussein hallitsi Irakia baath-puolueen kautta. Hän miehitti tärkeimmät virat Tikritistä kotoisin olleilla oman perheensä ja klaaninsa miehillä. Saddam hyökkäsi 1980 naapurimaahan Iraniin, miehitti 1990 Kuwaitin ja selviytyi Kuwaitin miehitystä seuranneista Persianlahden sodasta ja kurdien ja shiiamuslimien vallankumousyrityksistä.
Qusay Saddam Hussein
Saddamin nuorempi poika ja Irakin kakkosmies oli vastuussa Bagdadin ja Tikritin puolustuksesta. Matalaa profiilia pitänyt Qusay kasvatti vaikutusvaltaansa Persianlahden sodan jälkeen. Hän komensi ja johti niin tasavaltalaiskaartia kuin Irakin tiedustelupalveluakin ja oli vastuussa tasavaltalaiskaartin erikoisosastosta, joka toimi Saddamin henkivartiokaartina.
Uday Saddam Hussein
Saddamin vanhin poika oli vuoden 1996 murhayritykseen asti Saddamin vahvin seuraajaehdokas. Hän johti suosittua Shebab-televisiokanavaa ja omisti Irakin tärkeimmän sanomalehden Babelin. Lisäksi Uday oli Irakin olympiakomitean puheenjohtaja ja Irakin jalkapalloliiton johtaja.
Ali Hassan Al-Majid
Kemikaali-Alina tunnettu Saddamin serkku Al-Majid sai liikanimensä 1980-luvulla käytettyään kaasuasetta Pohjois-Irakissa kurdivähemmistöä vastaan. Ihmisoikeusryhmät ovat syyttäneet häntä kansanmurhasta ja sotarikoksista. Al-Majid toimi Kuwaitin sotilaskuvernöörinä Persianlahden sotaa ennen ja sittemmin Saddamin sisäministerinä. Hänen epäillään kuolleen Basran pommituksissa tällä viikolla.
Tareq Aziz
Kristitty Aziz on tullut tunnetuksi maailmaa kiertävänä Saddamin puolestapuhujana aina Persianlahden sotaa edeltäneestä ajasta lähtien. Aziz ei kuulu Saddamin hallinnossa voimakkaaseen Tikritin kaupungin klaaniin.
Izzat Ibrahim
Saddamin oikea käsi on ollut myös yksi Saddamin hallinnon ankarampia täytäntöönpanijoita. Useista murhayrityksistä selviytynyt vallankumousneuvoston varapuheenjohtaja oli Saddamin sotasuunnitelmassa vastuussa Pohjois-Irakin puolustuksesta.
Taha Yassin Ramadan
Saddamin hallinnon varapresidentti Taha Yassin Ramadania on syytetty rikoksista ihmisyyttä vastaan ja rikoksista niin Pohjois-Irakissa 1980-luvulla kuin vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen shiiakapinan aikana. Ramadania pidetään Saddamin sisäpiirin haukkamaisimpana jäsenenä.