Kuntavaalit

Ugissa juhlivat
pienet ja keskusta

Uudenkaupungin neljällä paikalla pienennettyyn valtuustoon tuli kaksi uutta ryhmää, kun Suomen kommunistinen puolue ja remonttiryhmä saivat kumpikin läpi yhden ehdokkaan.

Molemmat tosin valittiin myös neljä vuotta sitten, Skp:n Pertti Haverinen tunnuksettomalta yhteislistalta ja remonttimieheksi ryhtynyt Juha Aaltonen perussuomalaisten listalta.

Pienillä ryhmillä meni vasemmistoliittoa lukuun ottamatta Uudessakaupungissa muutenkin mukavasti, sillä vihreät ja kristilliset tuplasivat paikkamääränsä kahteen valtuutettuun.

Sosiaalidemokraatit olivat ääntenlaskennan alkuvaiheissa jo menettämässä peräti neljä paikkaa, mutta lopulta vaalitappio jäi kahden paikan menetykseksi. Samalla keskustalle tulossa olleet neljä lisäpaikkaa kutistuivat yhteen.

Myös kokoomuslaiset menettivät kaksi valtuustopaikkaa. Kokoomuksen listalta nousi valtuustoon entinen kaupunginjohtaja ja Sdp:n kunniajäsen Erkki Lahikainen , joka oli listansa ääniharava 126 äänellä.

Lahikaisen mielestä vaalin tulos ei aiheuta juurikaan muutoksia Uudenkaupungin kunnallispolitiikkaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Työttömyyden hoito ja väestökato ovat sellaisia asioita, joihin on paneuduttava kaikkien valtuutettujen yhteistyöllä, Lahikainen sanoi.

Paikkakunnan voimahahmo, demarien Helena Vartiainen sai kokoon 541 ääntä ja oli kaupungin suvereeni ääniharava. Tulos kuitenkin kuvasi hyvin demarien vaalitappiota, sillä neljä vuotta sitten Vartiainen haravoi lähes 800 ääntä.

Laitilassa yli
puolet uusia

   Laitilan 35-jäseniseen kaupunginvaltuustoon tuli valituksi 19 uutta valtuutettua. Heidän joukossaan oli eurovaaleissakin siipiensä kantavuutta kokeillut keskustan Timo Kaunisto sekä kaupungin ääniharavaksi 164 äänellä kohonnut niin ikään keskustan Tuire Kinnala-Helo 2.

Edellisissä kuntavaaleissa suurten ryhmien kantapäitä kolkutellut Laitilan Parhaaksi -yhteislista säilytti kolme paikkaansa. Yhden lisäpaikan saivat keskusta ja vasemmistoliitto sekä kristilliset, joilla nykyisessä valtuustossa ei ole ollutkaan edustajaa. Perussuomalaiset menettivät ainoan paikkansa.
HARRI KAVÉN