Kuntavaalit

Vasta ääniharava Paasio
riehaannutti demarit

TS/Tuula Heinilä<br />Heidi Kaita (vas.) on käynyt isonveljen vaalikampanjaa, Minna Hytinkoski omaansa. Kokemus on ollut nuorille naisille vähintäänkin mielenkiintoinen.<br />-&#160;Odottava ja mahtava, luonnehtivat järjestöveteraanit illan tunnelmia. Tosin välillä vetää mietteliääksi. Vasemmalta Klaus Hokkanen, Markku Sipilä, Heimo Helle ja Ari Virta.
TS/Tuula Heinilä
Heidi Kaita (vas.) on käynyt isonveljen vaalikampanjaa, Minna Hytinkoski omaansa. Kokemus on ollut nuorille naisille vähintäänkin mielenkiintoinen.
- Odottava ja mahtava, luonnehtivat järjestöveteraanit illan tunnelmia. Tosin välillä vetää mietteliääksi. Vasemmalta Klaus Hokkanen, Markku Sipilä, Heimo Helle ja Ari Virta.

Turun sos.dem. kunnallisjärjestön vaalivalvojaisissa on iltakahdeksan pintaan ihmisiä tasan tusina. Työväentalon kokoussalin nurkassa käy televisio yksinpuheluaan.

Paikalla olijoita ei tunnelman vaisuus hätkäytä. Moni on on osallistunut valvojaisiin sen seitsemät kerrat ja tietää, että fiilikset lämpenevät suuntaan tai toiseen illan vanhetessa.

Pikku hiljaa väkeä alkaakin kerääntyä. Yksi ja toinen hakee vahvistuksekseen kahvimukin tai olutpullon. Telkkarin ääntä täytyy jo vääntää isommalle. Kun ääniharava Pertti Paasion ennakkoäänet kerrotaan, porukka riehaantuu peräti tömistelemään jalkojaan.

Pepe on saamassa ääniä kolme kertaa enemmän kuin puoluetoveri Jukka Mikkola , Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Äänestäjäkuntaa kiinnostaa jo, aikooko Paasio haastaa Mikkolan puheenjohtajapelissä. Paasion vastaus on lyhyt ja ytimekäs.

- Porukka päättää.

Järjestöaktiivit Klaus Hokkanen , Markku Sipilä , Heimo Helle , Pia Helle ja Ari Virta ovat tyytyväisiä puolueensa ennakkoäänisaaliiseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kyllä ainakin entiset paikat pidetään.

Taannoiset Ruisrock-sotkut tai muut kärhämät ovat viisikon mielestä unohdettuja juttuja eivätkä enää vaalikuvioissa kummittele.

- Jos menneet hässäkät jotakuta demarien kannattajaa hiertävätkin, hän todennäköisesti jättää mieluummin kokonaan äänestämättä kuin valitsee toisen puolueen.

- Enemmän äänestäjiä olisi kaiken kaikkiaan kyllä saanut olla.

Yhdeksi vaalilaiskuuden syntipukiksi nimetään sunnuntain kehno sää.

"Odottavissa, mahtavissa ja uteliaissa" tunnelmissa valvojaisiltaa elää myös nuoren polven demari Minna Hytinkoski , joka on ensimmäistä kertaa ehdokkaana.

- Tulin vähän silleen pyydettynä, hän selvittää ja vakuuttaa, ettei valtuustosta rannalle jääminen kovin ankara isku olisi.

Heidi Kaita on osallistunut isonveljensä Mika Maaskolan vaalikampanjaan päämääränä veljen ponkaisu varapaikalta varsinaiseksi valtuutetuksi.

- Olen liimannut satoja postimerkkejä ja yrittänyt puhua ihmisille, että äänestäkää Mikaa.
MARJA MYLLYLUOMA