Kuntavaalit

Kuusjoen köyhyys
ei näy palveluissa

TS Kuusjoki
PÄIVI PALM

Kuusjoen kirkonkylän raitti on arkisena iltapäivänä hiljainen ja idyllinen. Autoja kulkee harvakseltaan eivätkä ihmisetkään näytä olevan järin innokkaasti liikkeellä.

Hiljaiselo on kuitenkin näennäistä: tosiasiassa Kuusjoella tapahtuu paljon. Kun kuntalalaiset rupeavat luettelemaan toimiaan ja tekemisiään, ei listasta tahdo tulla loppua lainkaan.

Kuusjoen kunnan talous ei tunnuslukujen valossa voi lainkaan hyvin, mutta asukkaiden mielestä kurja tilanne ei näy ainakaan palveluissa.

- Kouluissa ei ole valittamista, jopa esikoulukin toimii jo hienosti ja meidän lapset pääsivät opintielle aivan lähelle kotia, sanoo pienen kunnan peräkulmalla Raatalassa asuva Kirsi Mäki. Kirkonkylän kaupasta saa arkiset tarvikkeet kätevästi ja samalla reissulla voi käydä huippukuntoisessa kirjastossa.

Kirsi Mäki ei vähällä miettimiselläkään löydä huomautettavaa kotikunnan palveluista. Samaa mieltä on seurakunnan päiväkerholaisia leikittävä Satu Friberg. Hän on paljasjalkainen kuusjokelainen, joka ei ole ikinä haikaillut pois kotikulmilta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Täällä on kaikki mitä tarvitaankin kauppoja ja pankkia myöten. Kenkäostoksille, kirjakauppaan ja uimahalliin täytyy mennä Saloon, mutta matka on lyhyt. Harrastusmahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon ja kunta on ollut niitä aktiivisesti luomassa. Terveyspalvelutkin pelaavat ja jopa hammaslääkäri löytyy kotikyliltä.

Kuusjoki on muuttovoittokunta eikä Satu Friberg ihmettele sitä lainkaan. Pieni kunta vetää puoleensa Nokian työntekijöitä. Fribergin mielestä kunta on hoitanut hyvin velvollisuutensa.

Hellevi Koposella on tuleville valtuutetuille kuitenkin yksi toivomus: - Kuusjoelle pitäisi keinolla millä hyvänsä saada luoduksi työpaikkoja. En tarkoita suurisuuntaista yritystoimintaa, mutta edes jotakin olisi hyvä olla omasta takaa.

Myös liikenneyhteyksissä on hänen mielestään parantamisen varaa.