Lääkärin määräys: ulosajossa loukkaantunut Samuli Vuorisalo poissa rallipoluilta koko loppuvuoden

Jane Iltanen
Samuli Vuorisalo loukkaantui kilpailussa tapahtuneessa ulosajossa helmikuussa. Nyt lääkärit päättivät, että toipuminen vaatii koko loppuvuoden.
Samuli Vuorisalo loukkaantui kilpailussa tapahtuneessa ulosajossa helmikuussa. Nyt lääkärit päättivät, että toipuminen vaatii koko loppuvuoden.

Naantalilainen rallikuski Samuli Vuorisalo joutuu olemaan poissa rallipoluilta koko loppuvuoden.

Vuorisalo ajoi rajusti ulos SM-rallissa Kouvolassa helmikuun puolessavälissä. Nelivetodebyyttiään Kouvolassa ajanut Vuorisalo kartturinaan Henri Arpiainen ajoi ulos Skoda Fabia R5:lla kilpailun neljännellä erikoiskokeella. Kaksikko oli silloin rallissa viidennellä sijalla.

Nyt lääkärit ovat päätyneet ratkaisuun, että Vuorisalo joutuu pysymään poissa kilpailuista loppuvuoden.

–  Todella vaikea paikka itselle. Toki kun on terveydestä kyse niin se ei ole koskaan asia, jota voi ottaa kevyesti. Tärkeintä on, että saan itseni kuntoon, jotta pääsen jatkamaan taas täydellä teholla tämän rakkaan lajin parissa, Vuorisalo kertoo tiedotteessaan.

Viimeiseen kahteen kuukauteen osunut lähestulkoon täyslepo ei ole ollut Vuorisalolle mieleistä aikaa.

– Lepoa ja rauhallisesti olemista, sitä se on nyt ollut. Olen aina tottunut olemaan liikkeessä ja touhuamaan jotakin, joten nyt kun on oikeasti joutunut pysähtymään, niin ei se helppoa ole ollut. Mutta ihan kohtalaisesti ollaan selviydytty tähän mennessä.

Vuorisalon kartturina parin vuoden ajan toiminut Arpiainen sen sijaan toipui ulosajosta hyvinkin nopealla aikataululla. Nopean toipumisen johdosta Arpiainen istui jo seuraavassa osakilpailussa Joensuussa maaliskuun alussa konkari Jari Ketomaan kyydissä.

– Luonnollisesti olen iloinen ja helpottunut siitä, että Henkka pääsi nopealla aikataululla takaisin kartturin jakkaralle. Katsotaan, jos itse pääsisi jo syksyllä mukaan esimerkiksi toimitsijatehtävien muodossa. Kilpailullisesti tositoimiin ei kuitenkaan siis lähdetä ennen ensi vuotta, Vuorisalo toteaa.