Suninen hidasti Ogierin hyväksi

Teemu Suninen teki Australian MM-rallin avauspäivänä työtä käskettyä ja päästi maailmanmestaruudesta ajavan tallikaverinsa Sebastien Ogierin edelleen.

Päivä oli Ford-kuljettajalle muilta osin mainio. Ensikertalaisenakin mies pystyi haastamaan kokeneemmat kilpakumppaninsa.

Ensimmäistä kertaa Australiassa kisailevalle Suniselle riitti perjantain erikoiskokeilla opeteltavaa. Nopeat erikoiskokeet metsissä, joissa puut kasvavat aivan tiessä kiinni, ovat suuri haaste myös kokeneemmille kuljettajille.

Suniselle ja kartanlukija Mikko Markkulalle päivä oli virheetön. Jokelalainen piti autonsa tarkasti keskellä tietä ja antoi ajon puhua puolestaan.

– Päivä oli kaikkiaan hyvä. Ajo sujui mukavasti ja tein monilla erikoiskokeilla kokemukseeni nähden kelpo ajan. Osa erikoiskokeista oli vielä meidänkin lähtöpaikalla todella liukkaita.

Iltapäivästä M-Sportin tiimiltä tuli kuitenkin odotettu yhteydenotto. Päivän viimeisellä metsäerikoiskokeella (EK6) Suninen joutui hidastamaan tallikaverinsa Ogierin henkilökohtaisen taistelun hyväksi.

Suninen tiputtautui kuudennelta sijalta kahdeksanneksi, ajettuaan sitä ennen jopa toiseksi nopeimman ajan rallin viidennellä erikoiskokeella.

– Se oli taktiikkaa tiimin puolelta. Annoin tietä Sebille, koska hän taistelee maailmanmestaruudesta. Toivottavasti saisin joskus itse takaisin samanlaisen avun.

Lauantain lenkille Suninen lähtee rallin yhdeksänneltä sijalta. Eroa kisaa johtavaan Mads Östbergiin on 47,2 sekuntia.