Sunisen tavoite kovaa ja maaliin

NIKOS MITSOURAS

Ensimmäistä kertaa Australian MM-rallissa kisaileva Teemu Suninen mielii ennen kaikkea ehjää kilpailua.

Sunista ajattavalla M-Sportilla on vielä teoreettinen mahdollisuus uusia tiimien välinen MM-titteli, mikä määrittelee myös jokelalaisen kisataktiikan.

Vuonna 2015 Suninen piipahti nuotittamassa rallireitin Australiassa yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa. Sittemmin kaksikon käyttämä nuottikieli on hioutunut entisestään, mutta tuokin kerta antoi hyvän pohjan myöhään torstai-iltana Suomen aikaa alkavaan ralliin.

Yhdeksän tunnin aikaero kotimaahan on tarkoittanut myös omaa haastettaan, minkä vuoksi Suninen saapui maahan jo sunnuntaiaamuna.

– Hyvä reissu on ollut tähän asti. Pari päivää meni rytmiin päästessä, mutta nyt kaikki on hienosti. Katsotaan vielä videolta varmistus muutamiin paikkoihin, niin ollaan valmiita ralliin.

Torstaiaamun testierikoiskokeella Suninen kellotti yhdeksänneksi nopeimman ajan, mutta aikaeroa kärkeen oli vain reilu sekunti. Se kertoo omaa kieltään kilpailun tasaisuudesta.

– Kisassa pitää mennä kovaa heti eka vedolla. Testipätkällä kolmas veto tuntui jo hyvältä, ja auto sellaiselta kuin sen pitää ollakin. Katsotaan, mitä saadaan sitten rallissa aikaan. Pystyin kuitenkin ajamaan kohtuullisen ajan heti testipätkälle, joten se on hyvä juttu.

Omalle tasolle yltäessään Sunisen on mahdollista auttaa sekä tiimiään että tallikaveriaan Sébastien Ogieria MM-jahdissa. Reuhaamisen Suninen jättää suosiolla mestaruutta tavoittelevalle kolmikolle.

Ensikertalaisena mies tietää kokemuksen merkityksen. Varmalla ajolla lopputuloskin on pitkässä kilpailussa tavallisesti hyvä.

– Haastava ralli tästä varmasti tulee. Maaliin pitää ajaa ja pisteitä saada, se on se lähtökohta. Kisassa tulee vielä taatusti uusia juttuja, mutta olemme valmistautuneet hyvin tulevaan, joten kisaan on mukava lähteä.