Salo valmiina Sastamalan haasteisiin

Marko Mäkinen

Juha Salon ja Topi Luhtisen kesätauko venähti tänä vuonna totuttua pidemmäksi. Kaksikkoa ei tällä kertaa nähty Suomen MM-rallissa, mutta täysin ajamatta rallin kymmenkertainen Suomen mestari ei kuitenkaan hellekesää viettänyt.

Ajokilometrejä syntyi muun muassa kesällä järjestytyissä asiakastilaisuuksissa.

Kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin Sastamalaan Salo lähtee luottavaisena. Taustalla on edellisestä SM-osakilpailusta Seinäjoelta ehjä virheetön suoritus.

Viides sija ei tietysti Saloa tyydytä ja sitä hän lähtee Enset SM-rallissa kohentamaan. Kaksi vuotta sitten Salo ajoi Sastamalassa toiseksi.

- Edessä on ehkäpä sarjan haastavimmat tiet. Sastamalan eteläpuolella on enemmän tasaista, sellaista Turun ja Seinäjoen SM-rallien tapaista tiestöä, kun taas kaupungin pohjoispuolella tiet olivat kovavauhtisia ja huomattavasti enemmän teknisempiä ajaa.

– Toissa vuonna reitillä oli ainoastaan kertaalleen ajettavia erikoiskokeita. Kuullun perusteella tänä vuonna pari erikoiskoetta ajetaan kahdesti, ja se on hyvä asia. Muutoksen ansiosta nuotitukseen ei kulu liian pitkää päivää. Haastavat ja hienot tiet odottavat meitä.

– Veikkaan, että edessä koko kesäkauden mielenkiintoisin reitti, Salo summaa.

Salo sanoo, että tilanne SM-sarjan yhteispisteissä on mikä on ja sitä Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen lähtevät Sastamalassa kohentamaan.

– Taistelemme loppuun asti ja teemme parhaamme, minkä olemme tähänkin asti tehneet. Uskon, että alueen tiet sopivat Peugeotille paremmin kuin kahdessa edellisessä SM-rallissa. Toivotaan myös, että kesän lämpöä riittäisi vielä syyskuun alkuun, sillä lämmin sää rallin aikana ei olisi meille pahitteeksi. Sastamalassa hyökätään entistä kovempaa, Salo lupaa.