Pettynyt Laaksonen käänsi kiikarin jo Monzaan

Marko Mäkinen

Campos Racing -tallin Simo Laaksonen, 19, pettyi pahasti Belgian GP3-viikonloppuna.

Laaksonen sijoittui sunnuntaina Spa-Francorchampsin radalla ajetussa toisessa osakilpailussa 13. sijalle 13. Hän lähti kisaan 12. ruudusta lauantain tulosten perusteella.

Laaksonen sai hyvän lähdön, mutta joutui radan ensimmäisessä sekä heti perään Eau Rouge -mutkissa pussiin, joka kostautui mutkia seuranneella pitkällä Kemmel-suoralla.

– Lähtöni oli hyvä. Jouduin kisan alussa kahdesti pussiin ja jouduin jarruttamaan, joten Kemmel-suoran päässä vauhtia ei ollut ja sain paljon takkiin. Autoja tuli molemmilta puolilta ohi.

Heti perään Laaksosen tallikaveri otti kovat keinot käyttöönsä, jotka toivat hänelle myös aikasakon.

– Seuraavassa vaiheessa tallikaverini (Diego Menchaca) painoi minut kahdesti radalta ulos ja putosin joukon hännille, joten peli pistesijoitusten suhteen oli sen jälkeen selvä.

– Positiivista oli huomata, että kymmenennen sijan ulkopuolella vauhtini oli selvästi muita parempaa. Tein autooni aamulla itse säädöt ja se tuntui hyvältä. Ohittelin lopussa muutaman auton, mutta ei se tilanne siitä miksikään muuttunut. Päinvastoin kun eilen, tänään muut ajoivat kisan uusilla renkailla, kun itse jouduin starttaamaan käytetyillä. Pito renkaistani loppui muutama kierros muita aikaisemmin. Turha tässä on jossitella. Tulos oli mikä oli.

Sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan jo tulevana viikonloppuna Italian Monzassa. Laaksonen lähtee sarjan nopeimmalle radalle positiivisin fiiliksin.

– Monza on ollut mulle hyvä rata, jossa kyytiä on aina riittänyt. Siellä suoranopeudet ja ajo imussa ovat kaiken a ja o. Toivotaan, että Monzan perjantai menee yhtä hyvin kuin Spassa, jonka jälkeen paketin pitää pysyä kasassa myös koko lauantain. Jos kaikki onnistuu niin sunnuntailta voisi jo hyvää tulostakin odottaa, Laaksonen ennakoi.

Tulokset

1. Nikita Mazepin ART Grand Prix

2. Callum Ilott ART Grand Prix

3. Anthoine Hubert ART Grand Prix

Pistetilanne 12/18 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert 158

2. Callum Ilott 132

3. Nikita Mazepin 125