Singaporesta Nicon suosikkirata

Nico Rosberg oli palkintopallilla vuosi sitten Singaporen skandaalikisassa ja on hakenut podiumia sen jälkeen turhaan 16 viime Grand Prix -kisaa. Lauantaina Williamsin ykköstykki nappasi kolmannen ruudun kaikkien aikojen toiseen iltakisaan ja kiitteli Marina Bayn kavunneen suosikkiratojensa joukkoon.

Vuosi sitten turva-auto oli Rosbergin paras kaveri kisassa. Tällä erää hän pääsee matkaan niin hyvistä asemista, että turva-auto tuntuisi viholliselta.

– Tietenkään etukäteen ei tiedä, mitä tapahtuu, mutta näistä asemista turva-auto olisi aikamoinen haitta. Uskon vahvasti taistelevani palkintosijasta, Rosberg vakuutti.

Monzassa kaksi viikkoa aiemmin Rosberg ei päässyt aika-ajossa edes kakkosvaiheeseen. Nyt hän oli tuossa vaiheesa ylivoimaisesti koko kuskikaartin nopein.

Span ja Monzan kaltaiset alhaisen downforce-tason radat olivat myrkkyä Williamsille, mutta Unkarin ja Valencian tapaan Singaporen korkeimman downforce-tason haasteet sopivat FW31 -autolle erinomaisesti.

– Olimme ennen kahta viime kisaa koko ajan 4-5.tiloilla. Monzan katastrofin jälkeen osasin odottaa, että palaisimme sille tasolle, missä olimme viimeksi Valenciassa. Tehtaalla on kuitenkin tehty taas todella hieno edistysaskel. Auto oli todella hyvä ajaa, Rosberg summaili.

– Perjantaina oli vielä vaikeaa, mutta kaikki työt menivät oikeaan suuntaan. Vielä aika-ajon alussa en ollut varma, pääsenkö finaaliin asti, kun renkaiden kanssa oli hieman pulmia. Sitten kaikki meni fantastisella tavalla putkeen.

Rosberg nappasi keveimmillä autolla radan pitkällä keskisektorilla peräti kolme kymmenystä muita nopeamman osuusajan. Mistä se tuli?

– Sain vaan kaiken kohdilleen. Joka kerta ennen sitä vetoa jotain meni pieleen, enkä saanut parasta irti autosta. Sillä kierroksella naulat osuivat kohdalleen. En ollut kyllä ihan tyytyväinen viimeiseen sektoriin, kun Sebastian Vettel oli kolme kymmenystä nopeampi, tosin rata oli siinä vaiheessa hieman parempi. Vähän kyllä takertelin sillä osuudella, Rosberg arvioi.

Rosberg sivusi parasta aika-ajotulostaan. Hän starttasi kolmannesta ruudusta myös uransa toiseen GP-kisaan 2006 Malesiassa.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA