Hamiltonilla iloinen ilta

Maailmanmestari Lewis Hamilton otti kolmannen paalupaikkansa neljässä viime Grand Prix -kisassa, kun tallikaveri Heikki Kovalainen koki taas uuden kovan kolauksen ja jäi kauas taakse yhdeksänteen lähtöruutuun.

Vielä harjoituksissa Kovalainen väläytti täysin samanlaista vauhtia kuin Hamiltonkin, joskin paras kierros lauantaiaamuna kariutui lopussa liikenneruuhkaan.

Hamilton päätti viime kisan Monzan muuriin ja putosi palkinnoilta. Sieltä brittitähti palasi taas uudelleen parrasvaloihin onnekkaalla paalupaikalla. Bensiinimäärillään Hamilton on samalla ihanteellisissa asemissa voittamaan kisan.

Singaporen aika-ajo päättyi MM-ehdokas Rubens Barrichellon kolarointiin viimeisten nopeiden vetojen alkuvaiheessa ja näin ensimmäisen kierroksen ajat jäivät voimaan.

Itse asiassa paalu olisi mitä ilmeisimmin mennyt Red Bullin Sebastian Vettelille, joka oli kuitenkin tyytyväinen jo pääsystä takaisin eturiviin ensimmäisen kerran sitten heinäkuisen Nürburgringin kisan.

Joka mutka
naulattuna

– Auto tuntui paremmalta joka kerta, kun menin radalle. Aika-ajofinaalissa pystyin ajamaan hyvin rennosti ja kierros oli todella hyvä. Löysin optimisäädöt ja balanssi oli kohdallaan näin pomppuisalle radalle. Pystyin vaan naulaamaan jokaisen näistä 23 mutkasta oikein ja se toi parhaat asemat kilpailuun, Hamilton myhäili.

Vettel saattoi vieressä vain purra hammasta, sillä hänen vastauksensa Hamiltonille katkesi vajaa minuutti ennen aikojaan.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA