Alonson ja Räikkösen siirrot julki lokakuussa

Uutinen Fernando Alonson siirtymisestä ensi kaudeksi Ferrarille on odotettavissa Japanin Grand Prix -kisan jälkeen puolentoista viikon kuluttua.

Perjantaina Singaporen varikolla tiedettiin jo, että Alonso esiintyy ensimmäisen kerran italialaistallin miehenä 15.marraskuuta, kun Ferrari-päivää vietetään Valencian radalla Espanjassa.

Sopimusta Alonson kanssa ei ole tehty, eikä varmasti tehdäkään ennen kuin Ferrari pääsee yhteisymmärrykseen Kimi Räikkösen kiinnityksen katkaisemisesta.

McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh on antanut hyvin positiivisia lausuntoja Räikkösestä ja kaikki viittaa siihen, että brittitalli ottaisi suomalaiskuskinsa avosylin takaisin, kunhan sopimusasiat Ferrarin kanssa hoituvat myönteisesti.

McLaren panostaa ensi kauteen vähintään yhtä rajusti kuin Ferrarikin, joten on odotettavissa jälleen perinteinen MM-taiston kahden valtatallin välillä. Mitä luultavimmin Fernando Alonso ja Felipe Massa saavat näin vastaansa Lewis Hamiltonin ja Räikkösen.

Hamiltonilla on sopimus McLarenin kanssa vuoden 2012 loppuun asti. Heikki Kovalaisen sopimus umpeutuu tämän kauden lopussa.

Räikköselle paras tarjous olisi saada tilaisuus ajaa ns. yliohjautuvalla autolla, joka tottelee ohjausta tarkasti etupäästä. Nykyisen Ferrarin kaltainen aliohjautuva eli puskeva auto ei sovi Räikkösen ajotyyliin parhaalla tavalla.

Montezemolon
päätös pian julki

– Me olemme onnellisia, kun meillä on niin paljon faneja Espanjassa ja ensi vuonna Alonson kanssa...

Lauseensa kesken jättänyt di Montezemolo hymyili ja osoitti sormella hilpeää toimittajajoukkoa.

– Voin vain vahvistaa Felipe Massan olen ensimmäinen kuljettajamme ja kolmas kuljettaja on Giancarlo Fisichella.

– Singaporen jälkeen istun alas tallipäällikkö Stefano Domenicalin kanssa ja päätämme, kuka on toinen kuljettajamme. Ilmoitus on odotettavissa pian, di Montezemolo selvitti.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA