Kimillä ja Ferrarilla paljon neuvoteltavaa

Heikki Kovalaisen paikan McLarenilla saattaa ottaa Kimi Räikkönen, jos Singaporen Grand Prix -varikolla pyöriskeleviin vahvoihin huhuihin on uskominen. Räikkösellä on kuitenkin edelleen kivikova sopimus ajamisesta Ferrarilla myös ensi kaudella.

Fiat-valtakunnan päämies Luca di Montezemolo antoi Firenzen yliopistolla keskiviikkona pitämässään tilaisuudessa ymmärtää, että vain Felipe Massalla on varma paikka Ferrarilla 2010, kun hän miettii, kumpi on parempi vaihtoehto brasilialaisen tallikaveriksi – Räikkönen vai Fernando Alonso.

Käytännössä Räikkösen aseman julkinen kyseenalaistaminen merkitsee, että Alonso on tulossa Ferrarille ensi kaudeksi, kunhan suomalaistähden sopimus ostetaan ulos.

Räikkönen itse on koko ajan hokenut, että hänellä on sopimus Ferrarin kanssa, mutta lisännyt, ettei se takaa hänen ajamistaan tallissa ensi kaudella.

– Mikään ei ole muuttunut koko vuonna. Tilanteeni on ihan sama kuin se oli viime kisassa ja kaikissa kisoissa sitä ennen. Minulla on sopimus Ferrarin kanssa, mutta jos ne haluavat keskustella asiasta, niin sitten ne tekevät niin. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Vain yksi
sopimus

Räikkönen suhtautuu ilmeenkään värähtämättä kysymyksiin mahdollisesta siirtymisestä takaisin McLarenille.

Väitetään, että sinulla olisi jo aiesopimus McLarenin kanssa?

– Totuus on, että minulla on vain yksi sopimus ja se on Ferrarin kanssa.

Siitä huolimatta vain Massan ajaminen Ferrarilla ensi kaudella on tässä vaiheessa varmaa?

– Kaikkia sanomisia voi aina lukea niin kuin haluaa, mutta se ei muuta sitä, onko minulla sopimus Ferrarin kanssa vai ei. Eihän sopimus välttämättä merkitse sitä, että ajan siellä kilpaa. Katsotaan nyt, mitä tapahtuu ja päätetään sitten tulevaisuudesta, Räikkönen kuittasi.

Uutistoimisto AP arvaili, että Räikkösen sopimuksen arvo ensi kaudesta olisi 49 miljoonaa dollaria, joten sponsoritrio Santander, Shell ja Marlboro joutuisivat keräämään aikamoisen kolehdin sen irtosanomiseksi, jotta Alonso saadaan talliin.

Entä sitten mahdollinen paluu McLarenille, missä ajoit viisi vuotta ja voitit samalla lailla yhdeksän kisaa kuin nyt kolmessa vuodessa Ferrarilla?

– Ensiksi katsotaan, miten asiat menevät Ferrarin kanssa ja jos tarvetta on, päätän sitten, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Urheilussa mitä vaan voi tapahtua milloin vaan, Räikkönen totesi.

Keskiviikkona di Montezemolo ilmoitti tekevänsä kuskiratkaisunsa lähiviikkojen aikana. Käytännössä tämä merkitsee, että Räikkösen ja Alonson asiat ja tallit ratkeavat ennen tämän kauden päättymistä 2.marraskuuta Abu Dhabissa.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA