Kimi ei lupaa podiumia eikä parturia

Kimi Räikkösen takatukka on kasvanut katkeamatta samaa tahtia kuin Ferrarin suomalaiskuskin pokaaliketju Grand Prix -kisoissa. Eikä Jenni-vaimon mukaan Kimi suostunut parturiin ennen Singaporeen lähtöäänkään.

Räikkönen ei ole tippaakaan taikauskoinen, mutta tällä erää yhä tuuhenevasta kuontalosta saa yhtäläisyyttä muinaiseen Simsoniin, jonka voima tuli nimenomaan pitkistä hiuksista.

Räikkönen ajaa kauden kuudennesta ja viidennestä perättäisestä podiumsijasta viikonloppuna historian toisessa iltakisassa.

Singapore on MM-sarjan nykyradoista ainoa, millä Kimi ei ole vielä saanut pistettäkään. Vuosi siten hän ajoi seinään 11.mutkassa neljä kierrosta ennen maalia taisteltuaan nelossijasta Toyotan Timo Glockin kanssa.

– Vaikea on etukäteen arvioida, miten automme sopii sille radalle. Paljon voi tapahtua ja paljon riippuu siitä, mitä muut ovat tehneet autoilleen. Enemmän se rata on varmaan Monacon, Unkarin ja Valencian tyyppinen ja siltä kannalta katsottuna sen pitäisi sopia meidän autollemme taas paremmin kuin sellaiset paikat, missä on paljon nopeita mutkia, Räikkönen arvioi.

Ferrarin tavoite on pitää McLaren takana valmistajien MM-sarjassa. Kolmas tienaa viitisen miljoonaa euroa enemmän kuin nelonen, joten kysymys ei ole vain tallikunniasta.

Räikkönen on hiipinyt myös kuljettajien MM-sarjassa viidenneksi ja on enää 14 pistettä kolmantena majailevaa Red Bullin Sebastian Vettelia ja 11 pistettä neljänneksi pudonnutta Red Bullin Mark Webberiä perässä.

Teoriassa Räikkönen voisi siis ajaa MM-pronssista?

– Tietysti mikä tahansa on aina mahdollista, mutta eihän se realistiselta tunnu. Red Bull ajaa yhä kummastakin mestaruudesta, joten he kehittävät autoaan loppuun asti. Meille riittää taistelu valmistajien kolmossijasta. Jos jotain muuta saavutetaan, se on pelkkää bonusta, Räikkönen summailee Turun Sanomille.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA