Heikki uskoo loppukauden täysosumaan

McLarenilla valmistajien MM-pronssi on se ainoa tavoite, mikä hankalasta kaudesta on jäänyt jäljelle. Lewis Hamiltonilla ja Heikki Kovalaisella on päämääränä ajaa kiinni Ferrarin 15 pisteen kaula neljä finaalikisan aikana.

– Kimi ja Ferrarihan se meidän lähin kilpakumppanimme on ollut. Loppukaudeksi on tulossa hyviä ratoja meidän autollemme ja uskon meidän pystyvän keräämään hyvin pisteitä koko ajan. Eihän kolmas sija oli yhtä hyvä kuin ykkönen tai kakkonen, mutta se on kuitenkin kuin podium ja sinne pitää yrittää, viidessä kisassa perättäin pisteitä McLarenille tuonut Kovalainen aprikoi.

– Tuntuu hyvältä, kun viimeinkin olemme keksineet sen, miten saamme kaiken irti tämän vuoden autostamme. Odotan kiinnostuneena, mitä uudet siivet Singaporeen taas tuovat lisää. Nyt vuorossa on iltakisa, mutta katuvalot toimivat niin fantastisesti, ettei sitä edes huomaa ajavansa eri aikaan. Singaporessa on paljon hitaita mutkia ja siellä KERS-systeemin pitäisi taas olla iso etu.

Tuloksellisesti pettymykseen päättyneen Italian GP-kisan jälkeen Kovalainen vannoi silmät taistelutahtoa leiskuen, että saa vielä kaiken osumaan kohdalleen tällä kaudella.

– Täytyy vaan ensi kerralla tehdä paremmin ja katsoa, että saa kummatkin renkaat toimimaan heti alusta asti. Ajotyylini taitaa edelleen olla liian varovainen. Niinpä täytyy saada runtatuksi paremmin seuraavassa kisassa.

Kovalainen kokeili torstaina Wokingin tehtaalla simulaattorilla uutta päivitystä Singaporeen rataan ja totuttelee viikonlopusta alkaen aktiiviseen iltakuntoon pelaamalla yögolfia paikan päällä.

Nopeaa kuskia
vaikea löytää

– Me tarkastelemme näitä asioita pidemmällä perspektiivillä Heikin suoritustasoon ja osallistumiseen tiimin sisällä. Loppupeleissä on hankalinta löytää nopea kuski ja Heikki on nopea, sekä teknisesti taitava. Monzassa Heikki nosti tasoaan, mutta me osallistuimme siihen väärällä rengasvalinnalla lähtöruutuun, Whitmarsh kuittasi.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA