Irvine ihmettelee Renaultin kohua

Englannissa entinen F1-kuljettaja Eddie Irvine antoi kohauttavan haastattelun Radio 5:lle. Hän pitää lähinnä hurskasteluna sitä, miten mahtipontisesti Renaultin toimia tuomitaan Singaporen Grand Prix -kilpatuloksen peukaloimisesta.

– F1 on aina ollut sotaa ja sodassahan kaikki on sallittua, Irvine muistuttaa.

Irvinen mielestä Renaultin tapaus on vain yksi lisä pitkään listaan, jolloin sääntöjä on kierretty. Hän ajoi itse Jordanilla, Ferrarilla ja Jaguarilla. Erityisesti Ferrarilla Michael Schumacherin kakkoskuljettajana hän keräsi kokemusta monenlaisesta tallikaverin avustamisesta.

– Kun ajoin itse, teimme kaiken voittaaksemme. Se oli silloin ihan normaalia. Ehkä tämä on lievästi liikaa petkuttamista, mutta jokainen tiimi on aina tehnyt kaiken voitavan voittaakseen – petkuta, taivuta sääntöjä, riko sääntöjä, sabotoi vastustajia. Tällä kertaa kävi vaan niin, että FIA lähti ristiretkelle.

Jordan toivoo
lievää tuomiota

– Seuraukset turvapuolella, ratavirkailijoiden turvallisuus, kuskin turvallisuus... Pyydät jota kuta tekemään jotain ehdottoman naurettavaa. Itse johdin tiimiäni liki 30 vuotta enkä voi ymmärtää, että tällainen voisi kuulua kenenkään esityslistalle. Käsittämätöntä, miten toivottomia he olivatkaan.

Jordan uskoo, että Flavio Briatoren ja Pat Symondsin lähdöllä sovitetaan asiat niin, että Renault selviytyy alesakolla, joka ei karkota tallia F1-urheilusta.

– F1:llä ei yksinkertaisesti ole varaa menettää enää lisää talleja, kun niin monet vaikuttavat niin arveluttavilta yrityksiltä, Jordan perusteli.

Renaultin operatiivinen johtaja Patrick Pelata sanoi ranskalaiselle RTL-radiolle, ettei Briatoren ja Symondsin käytöksen pitäisi heijastua itse autovalmistajaan tai urheiluun.

– Briatore katsoi olevansa moraalisesti vastuussa ja erosi. Yksityiskohdista tiedämme tarkemmin FIA:n kuulustelun jälkeen maanantaina. Emme pidä tästä, mutta emme halua, että koko yhtiö tai talli joutuu kärsimään kahden ihmisen tekemisten vuoksi.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA