Button lähettää yhä viestejä isälleen

Jenson Buttonilta puuttuu palkintopallipaikka Silverstonessa. AFP/Stan Honda
Jenson Buttonilta puuttuu palkintopallipaikka Silverstonessa. AFP/Stan Honda

Kuten on uumoiltu, Jenson Buttonin jatkopesti McLarenilla vaatii rutkasti neuvoteltavaa. Kun brittiveteraanilla ei ole juuri muita ottajia, Ron Dennis pystyy painostamaan miestä tuntuvaan palkanalennukseen.

Virallisesti Dennis ilmoittaa vaativansa Buttonilta rajumpaa yritystä kesäkauden kilpailuissa.

Button on toistanut halukkuuttaan jatkaa Wokingin miehistössä, kun se on ensi kaudella siirtymässä Hondan moottorileiriin.

34-vuotias Button ajaa McLarenilla viidettä kauttaan. 85 kisassa hän on hankkinut tallille 26 palkintosijoitusta (8 voittoa, 10 kakkos- ja 8 kolmossijaa).

Nyt ennen uransa 16. kotikisaa Silverstonessa Button on tavallista tunteellisempi. Hänen isänsä John Button menehtyi viime talvena. Isä oli Jensonin uran tärkein tukija alusta loppuun niin kartingissa kuin vuonna 2000 Williamsilla alkaneella F1-taipaleella.

Isä Button antoi managerin tehtävät David ja Steve Robertsonille, mutta oli varikolla mukana aina – yhtä kisaa lukuunottamatta.

Hänet oli helppo bongata varikolla, kun päällä oli aina vaaleanpunainen paita. ’Pink for Papa’ -kampanjalla on myyty peräti 6000 t-paitaa – ja kauppa käy myös tänä viikonloppuna. Tulot Henry Surtees Säätiölle.

– Tämä vuosi on minulle ja meille kaikille erilainen. Jos viikonloppu menisi nappiin, tekisi varmasti todella kipeää, kun isä ei olisi paikallaan todistamassa sitä. Kun olen ollut palkinnoilla, pistin aina ensimmäisenä merkille, missä isä oli. Tietysti kaipaan häntä myös, kun asiat eivät suju alkuunkaan, sillä häneltä löytyi aina oikeat kannustavat sanat kuhunkin tilanteeseen, Button sanoo.

– Emme ole voittaneet, mutta emme ole tänä vuonna yhtä heikossa asemassa kuin viime kaudella. Olemme siinä välissä. Olen yhtä keskittynyt kuin aina – niin täytyy ollakin – sillä ulkopuolinen maailma alkaa vaikuttaa niin helposti, ja se vaikuttaa saman tien myös ajamiseen, vaikka sitä ei ajattelisikaan. Nyt olen yksin siinä suhteessa, kun vaikeuksia on tullut. Haluan jakaa tunteeni tyttöystäväni ja isäni kanssa. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, lähetän yhä tekstiviestejä isälleni, Button tunnustaa.

McLarenin brittitähti kunnioittaa isänsä muistoa ajamalla Silverstonen viikonlopun vaaleanpunaiseksi maalatulla kypärällä.

Turun Sanomat, Silverstone

LUIS VASCONCELOS