Vettelin kärkiaika vielä 2018-renkailla

Luis Vasconcelos

Sebastian Vettel ruoski Ferrarin tiistaina testipäivän kärkiaikaan vielä menneen kauden hyperpehmeällä kumiseoksella. Mercedeksen Valtteri Bottas jäi vajaat puoli sekuntia kiidettyään parhaan aikansa ensi vuoden uutuusrenkailla.

Abu Dhabin testissä tallit pystyvät tekemään rengasvertailuja, kun ajavat niin tämän kuin ensi vuoden kumiseoksilla. Pirelli pitää tiimit koko ajan tietoisina, millä seoksella ajetaan, vaikka tuloslistalle ensi vuoden renkaista jääkin koodinumero.

Tiistaina ratalämmöt olivat korkeammat kuin kisaviikonloppuna. Kun testi ajetaan kuitenkin päiväsaikaan, kierrosajat eivät olleet yhtä nopeita.

Vettel oli nopein, mutta hänellä oli myös omat vaikeutensa. Saksalainen ajoi ulos radalta kolme kertaa. Mitään suurempaa vauriota autoon ei kuitenkaan tullut.

Vettel oli tyytyväinen keräämästään tuntumasta uusiin renkaisiin.

– Tämä oli tärkeä testi valmistautuessamme ensi vuoteen. Nyt alustava tuntuma on saatu. Olisin halunnut ajaa hieman enemmän aamujaksolla tehdäkseni pidempiä vetoja, mutta valitettavasti oli vaikeuksia ja autoa jouduttiin fiksaamaan, Vettel viitoitti.

Keskiviikkona Ferrarin testiä jatkaa Vettelin tallikaveriksi siirtynyt Charles Leclerc.

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksen testiä myös toisen päivän.

– Eipä renkaissa suurta eroa tule menneen ja tulevan kauden välillä. Uudet renkaat käyttäytyvät käytännössä hyvin samalla lailla kuin menneellä kaudellakin. Ajotyyliin tuolla erolla ei ole mitään vaikutusta, Bottas selvitti.

Keskiviikon testikuskit

Mercedes: Valtteri Bottas

Ferrari: Charles Leclerc

Red Bull: Pierre Gasly

Force India: Lance Stroll

Williams: Robert Kubica (aamu), George Russell (iltapäivä)

Renault: Artem Markelov

Toro Rosso: Daniil Kvjat

Haas: Louis Deletraz

McLaren: Carlos Sainz Jr

Sauber: Antonio Giovinazzi