Myöhäisin sopimusjahti

Kolumni 31.8. Kimi Räikkönen ei koskaan ennen ole ollut ilman jatkosopimusta Italian Grand Prix -viikonloppuna. Jopa 2009 hänellä oli pesti jatkaa Ferrarilla. Se tosin ostettiin sitten ulos syksyllä, kun Maranello värväsi Fernando Alonson hänen tilalleen.

Viime talvena asiantuntijat olivat vakuuttuneita, että Räikkönen lopettaa tämän kauden päätyttyä. Epäilykset vain vahvistuivat keskikesällä, kun pääjohtaja Sergio Marchionnen uumoiltiin päätyneen kuskiakatemian tähtioppilaan Charles Leclercin nostamiseen emotiimiin.

Räikkönen on kuitenkin jatkanut pyyteetöntä puristusta, eikä ole antanut ymmärtää kyllästyneensä kilpa-ajamiseen.

Torstaina Italian Grand Prix -aattona suomalaisveteraani vakuutti, ettei hänen vauhtinsa ole kadonnut mihinkään. Myös motivaatiopuolella kaikki on edelleen entisellään.

Jatkosopimus on kuitenkin tekemättä.

Se voisi syntyä nopeastikin. Toisaalta Ferrarilla ei ole mitään kiirettä tehdä ratkaisujaan, kun Kimi ei edes mieti ajamista vielä jossain muualla.

Viikonloppuna Räikkösen silmissä siintää sadas GP-pokaali. Sen ajoittuminen Monzaan olisi melkoinen tapaus, kun tifosit ovat tähän mennessä päässeet hurraamaan suomalaissuosikilleen vain kaksi kertaa kolmossijoista 2007 ja 2009.

Heikki Kulta