Mercedes ylitöissä haastaakseen Ferrarin Monzassa

Heikki Kulta

Belgian Grand Prix -tulos ei tyydyttänyt Mercedeksen kilpajohtaja Toto Wolffia, vaikka mestaritiimi kasvattikin johtoaan valmistajien MM-sarjassa.

– Emme palanneet kesätauolta toivomallamme tavalla.Span kisa todisti kirkkaasti, että Ferrari oli parempi auto sillä radalla – niin suorituskyvyllisesti kuin renkaiden hallinnassakin. Loppupeleissä emme yksinkertaisesti olleet riittävän nopeita haastamaan Sebastian Vetteliä, kun hän oli ottanut johdon ensimmäisellä kierroksella, Wolff viitoitti.

– Pluspuolella saimme kuitenkin enemmän pisteitä kuin Ferrari, kun Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajoivat vahvasti ja samaan aikaan Kimi Räikkösellä oli epäonnea.

– On selviö, että meidän täytyy löytää lisää suorituskykyä, jos aiomme napsia kilpailijoitamme enemmän pisteitä. Kauden mittaan voimasuhteet ovat vaihdelleet jonkun kerran Ferrarin ja meidän välillämme. Niinpä mikään ei ole varmaa. On vain pidettävä päät alhaalla ja puskettava töitä eteenpäin. Keskitymme kehittämään autoamme kisasta toiseen.

– Toimme hyvän edistysaskeleen Spahan uusilla moottoreilla ja sitä on pystyttävä parantamaan seuraavien viikkojen ajan.

Monzassa Mercedes puolustaa viime vuoden kaksoisvoittoaan.

– Tämä on viimeinen Euroopan kisa tänä kesänä ja Grand Prix, jossa on aina aivan loistava tunnelma. Viime vuonna saimme kaksi ensimmäistä sijaa. Tällä kertaa kukaan ei odota tästä tulevan helppoa. Meidän onkin korotettava suoritustamme pystyäksemme haastamaan voitosta.

– Ferrari on ollut vakuuttavan nopea suoravauhdeissa viime aikoina, ja siitä koituu tietty etu myös Monzassa. Taistelu jatkuu ja lyömme kaiken likoon, Wolff latautui.