Valmentaja iloitsi Vettelin vapauttavasta voitosta

Emmanuel Dunand

Heikki Kulta

Sebastian Vettel ei voinut viettää kesälomaa tuntematta sitä niitä synkkiä pilviä, jotka olivat kasaantuneet hänen mestaruustaistonsa ylle kahden varman voiton hukkaamisesta. Niinpä kauden toisen puolikkaan avaaminen täysosumalla kirkasti saksalaistähden ilmeen kerralla.

– Tämä oli tärkeääkin tärkeämpi tulos, kun se tuli normaalisti sujuneesta kisasta ja ansaittiin pelkästään omalla nopeudella, Vettelin turkulaistaustainen kuntovalmentaja Antti Kontsas myhäili Turun Sanomille.

Vielä sateessa käyty aika-ajo ei sujunut Vettelin suunnitelmien mukaan, mutta kisassa hän käänsi tilanteen edukseen onnistuneella ohituksella Kemmelin suoralla legendaarisen Eau Rougen mutkan jälkeen.

– Ajoitus oli kaikki kaikessa. Sain hyvän startin, mutta Lewis Hamilton puski minut vasemmalle. Tiesin, että tilaisuus kyllä tulee ja onnistuin sitten käyttämään sen saman tien hyväkseni. Sen jälkeen pystyin kontrolloimaan kisaa, Vettel kiitteli.

– Sebastian sai siinä revanssin viime vuodesta, kun silloin Hamiltonin ohittaminen ei onnistunut, Kontsas kiitteli.

Ferrarilla olisi ollut eväät paljon parempaankin tulokseen, mutta Vettelin tallikaveri Kimi Räikkönen koki sitten sen kaiken epäonnen, mitä tällaiseen viikonloppuun saattoi mahtua.

Aika-ajossa paha ajatusvirhe esti Räikkösen pääsyn kuivuvalle radalle, kun eturivin lähtöpaikoista varsinaisesti ajettiin. Starttaaminen kuudennesta ruudusta johti sitten Kimin jo etukäteen hahmottamiin hankaluuksiin ensimmäisessä mutkassa.

Nico Hülkenberg törmäsi Fernando Alonson perään, tämä osui Charles Leclerciin ja McLarenista irronnut siipi pökkäsi Daniel Ricciardon Red Bullin Räikkösen Ferrariin.

Ketjureaktiossa Ferrarin oikea takarengas puhkesi, siivestä lähti päätylevy ja koko kierroksen köröttely romuttuneella autolla aiheutti vielä lisää vaurioita.

Räikkönen palasi varikolta radalle vain havaitakseen, että DRS-takasiipi avautui itsestään.

– Ajaminen autolla kävi mahdottomaksi. Kun DRS-siipi aukenee omia aikojaan, mutkista ei tule mitään. Olisi ollut ihan turhaa yrittää jatkaa kisaa, kun vauriot olivat niin suuret, että osia putoili tielle, Räikkönen jupisi.

Ensimmäisen mutkan haaveria Räikkönen ei olisi pystynyt välttämään.

– En olisi voinut tehdä mitään eri tavalla. Kun joutuu tällaisella radalla starttaamaan niin kaukaa, tällaiset tilanteet ovat aina riskinä. Tunsin vain iskun takaa. Sitten hajosi takarengas. Ei sille mitään voi. Tulos on surkea, mutta ei se siitä suremalla miksikään muutu, Räikkönen haikaili.

Ferrarin Maurizio Arrivabene pääsi iloitsemaan kauden viidettä voittoa.

– Fantastinen voitto ja aivan loistava kisa Sebastianilta sekä koko tiimiltä. Taistelimme vaikeuksien ylitse vahvalla, rauhallisella ja päättäväisellä otteella. Molemmat autot todistivat potentiaalinsa. Kimille tapahtunut oli todella sääli, koska olisimme voineet saada vielä lisää juhlittavaa tästä kisasta, Arrivabene summaili.