Vettel hankki Ferrarille ensimmäisen Belgian voiton yhdeksään vuoteen

Heikki Kulta

Sebastian Vettel hankki Ferrarille ensimmäisen Belgian Grand Prix -voiton yhdeksään vuoteen, kun kukisti paalulta startanneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin aika suorassa kaksintaistoksi tiivistyneessä kisassa.

Edellisen Ferrarin voiton Spassa ajoi Kimi Räikkönen 2009. Nyt suomalaiskonkari joutui keskeyttämään, kun auton kärsittyä ensimmäisessä mutkassa rengasrikon lisäksi niin rankat vauriot, ettei niitä pystytty enää korjaamaan.

Samalla katkesi Räikkösen viiden perättäisen palkintokisan ketju.

Vettel otti Belgiassa kolmannen täysosumansa. Edelliset olivat tulleet Red Bullilla 2011 ja 2013.

– Sain hyvän startin, mutta Lewis puski minut vasemmalle. Tiesin, että tulee tilaisuus ja tänä vuonna se hoitui paremmin kuin viime kerralla. Ajoitus oli tärkeä ja kun pääsin edelle, pystyin hallitsemaan tilannetta. Lewis tuli kovaa ensimmäisen kisaosuuden, mutta toisella puolikkaalla hän hieman hidasti ja silloin pystyin jo vähän rentoutumaan, Vettel viitoitti kisansa.

– Tein, mitä pystyin, Hamilton huokaisi.

Ero kaventui nyt 17 pisteeseen, kun ajamatta on kahdeksan osakilpailua.

Valtteri Bottas nousi lopulta 17. ruudusta neljänneksi. Kisan ohituskuningas oli ollut neljäs myös Silverstonessa. Bottaksen sijoituksen myötä Mercedes kasvatti johtonsa Ferrariin valmistajien MM-sarjassa 15 pisteeseen.

Kolmannen sijan Mercedesten välillä nappasi Red Bullin Max Verstappen.