Viikonlopuksi sadepilviä Melbourneen

Heikki Kulta

Kesäisen lämmintä keliä, mutta sateen uhkaa on ennusteissa Albert Parkiiin viikonloppuna. Perjantaina paistaa aurinko hellelukemissa, mutta lauantaina ja sunnuntaina saattaa ropsia taas vettäkin.

Australian MM-avaus ei koskaan ole ollut mikään edustusleikkaus tulevasta kaudesta, sillä puistoradalla on aina enemmän jossiteltavaa kuin varsinaisilla kilpa-areenoilla, joista jo toinen kisa Bahrainissa tarjoaa malliesimerkin.

Pirelli tuo Australiaan pehmeän, superpehmeän ja ultrapehmeän renkaan. Kaikki niistä ovat asteen pehmeämpiä kuin vastaavat viime vuonna. Jokaiselle seokselle on luvattu suoritustason nousua.

Albert Park kuuluu ratoihin, joille aurinko ei täysin anna kaikkeaan. Osa radasta on puiden varjostamaa, jolloin ratapinta ei kohoa niin lämpimäksi kuin avoauringossa tapahtuisi.

– Barcelonan testit antoivat viitteet edistysaskeleesta uusien autojen suorituskyvyssä, ja uskon, että sama jatkuu hyvin erilaisissa oloissa Australiassa. Rataolot jäävät nähtäväksi, kun keli tähän aikaan vuodesta voi olla välillä kuuma ja välillä viileämpi. Pehmeämmillä seoksilla pitäisi olla mahdollisuus sekä yhden että kahden pysähdyksen taktiikoihin, mikä olisi ainakin parannusta viime vuoteen, kun näimme vain yhden varikkokäynnin jokaiselta kuljettajalta, Pirelli autokilpailujen päämies Mario Isola arvioi.