Aarnio-Wihurin tukema Laaksonen GP3-sarjaan

Marko Mäkinen

19-vuotias formulakuljettaja Simo Laaksonen nousee F1-kisaviikonloppuina ajettavaan GP3-sarjaan kaudelle 2018. Laaksonen allekirjoitti joulukuun lopussa sopimuksen espanjalaisen Campos Racing Teamin kanssa.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme sopimuksen pakettiin nopeasti. Nyt voimme tiimin kanssa rauhassa keskittyä tulevaan kauteen, Laaksonen myhäilee.

Laaksonen on ajanut aikaisemmin formuloita Ranskassa, Saksassa ja viime kauden Euroopan F3 Open-sarjaa saman Campos Racing Teamin kanssa.

Kaudella 2017 Laaksonen saavutti kuusi palkintopallisijoitusta voitettuaan yhden rookie-osakilpailun ja oltuaan koko sarjassa kuudes.

Laaksonen ajoi Campos Racing Teamin GP3-formulaa kauden viimeisissä testeissä Abu Dhabissa joulukuun alussa ja sopimusneuvottelut alkoivat heti testien jälkeen.

– Olemme todella iloisia, että yhteistyömme Simon kanssa jatkuu. Tämä kausi tulee olemaan todella haastava, mutta nähtyäni hänen kehityksen tulokaskaudellaan Euroformula-sarjassa, olen luottavaisin mielin ja tiiminä teemme parhaamme auttaaksemme Simoa saavuttamaan tavoitteensa, sanoo tiimipäällikkö Adrian Campos Jr.

Laaksonen on kotoisin Marttilasta ja lähialueen yrittäjät ovat tukeneet Simoa koko uran ajan. Laaksosen suurin tukija ja taustavaikuttaja on vuodesta 2015 alkaen ollut Antti Aarnio-Wihuri.

– Ilman Antti Aarnio-Wihurin tukea en olisi tässä tilanteessa. GP3-sarja on huomattavasti suurempi kuin aikaisemmat sarjat ja toiminta ammattimaisempaa. Olemme rakentaneet selkeän suunnitelman. Tutun tiimin ja osaavien taustavaikuttajieni kanssa saan työrauhan ja uskon, että se tuo onnistumisia, Laaksonen kiittelee.

GP3-kalenteri 2018

21.-22.1. Testit, Le Castellet, Ranska

14.-15.3. Testit, Jerez, Espanja

17.-18.4. Testit, Barcelona, Espanja

11.-13.5. Barcelona, Espanja

22.-24.6. Paul Ricard, Ranska

29.6.-1.7. Red Bull Ring, Itävalta

6.-8.7. Silverstone, Iso-Britannia

27.-29.7. Hungaroring, Unkari

24.-26.8. Spa-Francorchamps, Belgia

31.8.-2.9. Monza, Italia

28.-30.9. Sotshi, Venäjä