F1

Bottas piilottaa Sotshin nostettaan

Mark Thompson
Valtteri Bottas Kanadan GP:n harjoituksissa.
Valtteri Bottas Kanadan GP:n harjoituksissa.

Voittotilin avautuminen vahvistaa aina F1-kuljettajaa. Valtteri Bottas ylitti tuon riman kolme kisaa sitten Venäjällä. Hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton teki sen aikanaan jo uran kuudennessa Grand Prix -kisassa Kanadassa 2007.

Turun Sanomat kysyi Hamiltonilta, onko hän huomannut Bottaksessa mitään muutosta Sotshin täysosuman jälkeen.

– En ole havainnut mitään eroa Valtterissa. Hän on edelleen sama rauhallinen ja hillitty oma itsensä Mutta omakohtaisesti voin kyllä vakuuttaa, että siitä ensimmäisestä voitosta tuli valtava noste, kun se vahvisti, mihin sydämeltäni tiesin pystyväni. Voin vain kuvitella, että se on sama meille kaikille. Kyse on vaan siitä, että jotkut näyttävät sen toisia suuremmin, Hamilton hahmotteli.

Bottas myhäili kuultuaan tiimikaverin luonnehdinnan.

– Enhän minä hirveästi näytä, mutta se vaan jeesaa paljon, kun tietää pystyvänsä voittamaan kisoja ja tuntee olevansa kaikista paras sinä viikonloppuna. Sellainen antaa itseluottamusta. Se Sotshi oli kuitenkin vain yksi kisa, ja pitää katsoa vaan eteenpäin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bottas oli iloinen, kun ensimmäinen voitto tuli jo neljännessä kisassa Mercedeksen autolla.

– Onneksi se tuli niin nopeasti. Kausi on pitkä, ja pystyy keskittymään itse asiaan tarvitsematta vastailla kysymyksiin, koska se ensimmäinen voitto tulee.

Bottaksen taustavoima Mika Häkkinen tietää omakohtaisesti, miten ensimmäinen voitto vaikuttaa. Hänhän jyräsi saman tien mestaruuteen, kun sai voittotilin auki kauden 1997 päätöskisassa.

– On se suuri helpotus huipulle tähtäävälle kuljettajalle, kun pääsee vastaamasta ikuisiin kyselyihin ennen ensimmäistä voittoa. Nyt Valtterikin voi vain nauttia ajamisesta, tehdä parhaansa ja yrittää voittaa lisää. On loistava hetki, kun saa kaiken osumaan kohdalleen, ja sen haluaa kokea uudestaan ja uudestaan, Häkkinen muistutti.